Τέλος στην εργοδότηση γιατρών που δεν είναι στο ΓεΣΥ σε νοσοκομεία εντός του συστήματος

Ο ΟΑΥ έχει αποστείλει σχετική εγκύκλιο σε όλα τα νοσηλευτήρια που είναι στο ΓεΣΥ και τονίζεται ότι μετά την 1η Νοεμβρίου κανένας γιατρός που είναι εκτός του συστήματος δεν θα μπορεί να εργάζεται σε αυτά

Από την 1η Νοεμβρίου κανένας γιατρός που δεν είναι στο ΓεΣΥ, δεν θα δικαιούται να εργάζεται σε νοσηλευτήριο που είναι συμβεβλημένο με τον ΟΑΥ.

Διαβάστε επίσης: Ετοιμάζει πρόταση νόμου για αλλαγή της νομοθεσίας του ΓεΣΥ ο Ζαχαρίας Κουλίας

Όπως δήλωσε σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΟΑΥ Άθως Τσινωντίδης, έχει σταλεί σχετική εγκύκλιος σε όλα τα νοσηλευτήρια που είναι στο ΓεΣΥ και τονίζεται ότι μετά την 1η Νοεμβρίου κανένας γιατρός που είναι εκτός του συστήματος δεν θα μπορεί να εργάζεται σε αυτά.

Είχε προηγηθεί έντονη συζήτηση και υπήρξε εχθρικό κλίμα για τον ΟΑΥ με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαχαρία Κουλία, να επιτίθεται στον οργανισμό για τις συμβάσεις που συνήψε με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια για την ενδονοσοκομειακή φροντίδα.

Αρχικά τόσο ο επίτροπος εποπτείας του ΓεΣΥ Χριστόδουλος Καϊσής, όσο και ο Γενικός Ελεγκτής αλλά και η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, είχαν αναφέρει ότι παρανόμησε ο ΟΑΥ με τις συμβάσεις που έκανε με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια γιατί επέτρεψε να εργάζονται γιατροί που δεν είναι συμβεβλημένοι με το σύστημα.

Από πλευράς του ΟΑΥ, ο Άθως Τσινωντίδης τόνισε ότι ο οργανισμός δεν παρανόμησε και ενήργησε σύμφωνα με την γνωμάτευση του δικού του νομικού συμβούλου. Πρόσθεσε ότι ο ΟΑΥ προσπαθεί να διορθώσει τις αδυναμίες που υπάρχουν ώστε να μην πηγαίνει ούτε ένα ευρώ σε κάποιον που δεν το δικαιούται.

Τέθηκε επίσης και το ζήτημα ότι ο ΟΑΥ πληρώνει διαφορετικά την ίδια εγχείρηση, με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να λέει για παράδειγμα ότι για μια εγχείρηση τυφλού, ο Οργανισμός πληρώνει τα νοσηλευτήρια από 3.000 ευρώ μέχρι 4.600 ευρώ.

Απαντώντας ο διευθυντής του ΟΑΥ Αντρέας Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι από την 1η του Γενάρη του 2023 θα υπογραφούν νέες συμβάσεις με τα νοσηλευτήρια και θα τεθούν ποιοτικά κριτήρια αλλά και πάλι οι αμοιβές δεν θα είναι οι ίδιες για όλους.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων Μάριος Καραϊσκάκης, ανέφερε ότι με τις νέες συμβάσεις θέλουν να τεθούν ποιοτικά κριτήρια και τόνισε ότι ο σύνδεσμος διαφωνεί ότι μια ιατρική πράξη πρέπει να αμείβεται το ίδιο, όπου και αν γίνεται.

Έντονος ήταν ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Πέτρος Αγαθαγγέλου ο οποίος κατήγγειλε τον ΟΑΥ ότι παραβιάζει την νομοθεσία του ΓεΣΥ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy