Τέλος του μήνα στην ολομέλεια της Βουλής τα τρία ν/σ για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Έλα στο Google News

Σε δύο εβδομάδες οδηγούνται στην ολομέλεια της Βουλής τα τρία νομοσχέδια που αφορούν το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, μετά από συζήτηση στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Χατζηγιάννης είπε ότι τα κόμματα κατέληξαν σήμερα στα τελικά κείμενα των νομοσχεδίων, μετά από συναίνεση και εξέφρασε την πεποίθηση θα τύχουν έγκρισης από την ολομέλεια την μεθεπόμενη Πέμπτη.

Ο κ. Χατζηγιάννης σημείωσε ότι το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας δεν είναι αναγκαία μόνο ως υποχρέωση της Κύπρου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά για να καταφέρει η Κύπρος να μεταβεί στην πράσινη ενέργεια.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα υπενθύμισε ότι το άνοιγμα της αγοράς θα έπρεπε να γίνει από το 2016, και είναι πλέον αναγκαία όσο ποτέ για να βοηθήσει στην μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, κάτι που δυστυχώς λόγω της ανικανότητας της Κυβέρνησης είναι αμφίβολο ότι θα επιτευχθεί πριν το τέλος του 2022, όπως υπέδειξε.

Ο κ. Κώστα σημείωσε επίσης ότι το νομοσχέδιο για την ελεύθερη αγορά ενέργειας είναι εναρμονιστικό και έπρεπε να κατατεθεί στη βουλή εδώ και χρόνια, αλλά αυτό έγινε μόλις πρόσφατα και λίγο πριν επιβληθούν στη χώρα κυρώσεις από την ΕΕ.

Κύρια προσπάθεια του ΑΚΕΛ, είπε, ήταν να περάσει στο νομοσχέδιο πρόνοιες που θα βοηθήσουν τους πολίτες με όλα τα θέματα ηλεκτρισμού.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.