Τεμάχισαν και πούλησαν «Το κορίτσι με το χούλα χουπ»

 

Εξιχνιασθείσα θεωρεί η Αστυνομία την υπόθεση με το αγαλματίδιο που ξηλώθηκε από δημόσιο χώρο στο εμπορικό κέντρο της Πάφου. Από τις εξετάσεις και μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν προκύπτει ότι οι δράστες τεμάχισαν και πούλησαν το μπρούτζινο άγαλμα «Το κορίτσι με το χούλα χουπ».

Το άγαλμα βρέθηκε σε πολλά κομμάτια και οι δράστες το είχαν πουλήσει για 85 ευρώ σε επιχειρηματία ανακύκλωσης υλικών. Όταν πήρε δημοσιότητα το θέμα, οι δράστες φέρονται να πήραν πίσω το αγαλματίδιο και να επέστρεψαν τα χρήματα στον επιχειρηματία, εναντίον του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Για την υπόθεση κρατούνται άλλοι δύο άνδρες 55 και 37 ετών, ενώ αναζητείται και γυναίκα ηλικίας 42 ετών Ελληνοκύπρια. Για την υπόθεση εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για 24χρονο επιχειρηματία εμπορίας μετάλλων, ο οποίος εντοπίστηκε και εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, και για έναν ακόμη Ελληνοκύπριο 50 χρονών, ο οποίος βοήθησε τους 3 για να πουλήσουν το αγαλματίδιο.

Το αγαλματίδιο ξηλώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής και η κλοπή διαπιστώθηκε το Σάββατο από υπαλλήλους του Δήμου Πάφου. Το έργο τέχνης φιλοτεχνήθηκε από την εικαστικό Γιώτα Ιωαννίδου και το κόστος υπολογίστηκε σε 10.000. Το αγαλματίδιο είχε χρηματοδοτήσει Κινέζος επιχειρηματίας ο οποίος ζει στην Πάφο τα τελευταία 10 χρόνια. Πρόθεση του επιχειρηματία είναι να αντικατασταθεί το έργο τέχνης και ήδη προς αυτή την κατεύθυνση είναι σε επικοινωνία με την κα Ιωαννίδου. Όπως αποκάλυψε η ίδια, δύο εβδομάδες πριν την κλοπή είχε καταστρέψει το καλούπι λόγω έλλειψης χώρου στο εργαστήριό της.

 Κώστας Νάνος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.