Τένις: «Έφυγε» από τη ζωή ο Άσλεϊ Κούπερ

Θλίψη προκάλεσε ο θάνατος του Άσλεϊ Κούπερ.

Ένας από τους θρύλους του αυστραλιανού τένις, ο Άσλεϊ Κούπερ, απεβίωσε στην ηλικία των 83 ετών. Ο Κούπερ είναι ένας από τους 11 παίκτες στην ιστορία του αθλήματος που έχει κατορθώσει να κερδίσει 3 Γκραντ Σλαμ τίτλους την ίδια σεζόν και συγκεκριμένα το έκανε το 1958. Συνολικά κέρδισε 4 Γκραντ Σλαμ, 2 φορές το Αυστραλιανό Όπεν (1957, 1958) και από μια το Γουίμπλεντον (1958) και το Αμερικανικό Όπεν (1958), ενώ αγωνίστηκε 3 συνεχόμενες χρονιές στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός (1956-58).

Το 1987 μπήκε στο «Sport Australia Hall of Fame», ενώ το 1991 συμπεριλήφθηκε και στο «International Tennis Hall of Fame». Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε μια χρόνια ασθένεια και τελικά δεν κατάφερε να την ξεπεράσει. «Έφυγε» από τη ζωή σήμερα, στην ηλικία των 83 ετών. 


«Είμαι πολύ λυπημένος που ακούω για τον θάνατο του Άσλεϊ. Ήταν σπουδαίος πρωταθλητής, εντός και εκτός γηπέδων. Αντίο φίλε μου. Οι σκέψεις μου είναι με την σύζυγο του Άσλεϊ, Χέλεν, και στην οικογένειά του», έγραψε ο μεγαλύτερος θρύλος του αυστραλιανού τένις, Ροντ Λέιβερ, ο οποίος έπαιξε τένις τα ίδια χρόνια με τον Κούπερ. 

Πηγή: http://www.tennisnews.gr