Τεράστια αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα

Τα κρούσματα Covid-19 έχουν αυξηθεί πολύ στα κατεχόμενα και όπως αναφέρει η Γενί Ντουζέν, εκεί που ήταν περίπου 30 την ημέρα πριν από ένα μήνα, έχουν ανέλθει στα 300 αυτές τις μέρες.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η αύξηση άρχισε να παρουσιάζεται τον Ιούνιο για να κορυφωθεί τον Ιούλιο.

Αναφερόμενη στο θέμα η «υπουργός υγείας» Ιζλέμ Γκιουρτσάγ Αλτουγρά, δήλωσε ότι η πανδημία δεν έχει λήξει και τόνισε ότι αν χρειαστεί θα λάβουν ξανά μέτρα και θα αυξήσουν τους ελέγχους.

Σημείωσε επίσης ότι ενώ την 1η Ιουνίου διενεργήθηκαν συνολικά 1.702 τεστ και εντοπίστηκαν μόλις 36 κρούσματα, ο αριθμός των θετικών αυξήθηκε ραγδαία και η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε την εβδομάδα 29 Ιουνίου-5 Ιουλίου όπου 2,251 άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό.

Ο αριθμός των τεστ έχει επίσης πολλαπλασιαστεί τις προαναφερθείσες χρονικές περιόδους. Όπως τονίζει η εφημερίδα, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι 1.700 άτομα έκαναν καθημερινά τεστ την 1η Ιουνίου, ενώ την τελευταία βδομάδα, που παρουσιάζεται αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, ο αριθμός ανήλθε στα 2.650 τεστ την ημέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο πιο πρόσφατος θάνατος με αιτία την ασθένεια Covid-19 σημειώθηκε την περίοδο 29 Ιουνίου – 5 Ιουλίου. Με την εξέλιξη αυτή, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον Covid-19 στα κατεχόμενα αυξήθηκε σε 239.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.