Τεράστια ταλαιπωρία για τα άτομα με μόνιμες αναπηρίες

Ενέχει σκοπιμότητες η ενέργεια της υπηρεσίας διαχείρισης επιδομάτων του Υπουργείου Εργασίας που ζητά από τα άτομα με αναπηρίες να προσκομίσουν δικαιολογητικά που απαιτούνται ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΥΣΟΑ Χριστάκης Νικολαΐδης.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτη ταλαιπωρία: Ζητούν επαναβεβαιώσεις αν ανάπηροι εξακολουθούν να ειναι ανάπηροι! (έγγραφα)

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ τόνισε ότι είναι δύσκολο τα άτομα με αναπηρίες να εξασφαλίσουν τα διάφορα πιστοποιητικά που απαιτούνται, λέγοντας ότι πολλές υπηρεσίες υπολειτουργούν ενώ η πρόσβαση σε αυτές είναι δύσκολη. Ο Χριστάκης Νικολαΐδης τόνισε ότι αυτό που αναμένει το κράτος είναι ένας μεγάλος αριθμός των ατόμων με αναπηρία να μην καταφέρει να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Όπως είπε σκοπός των κυβερνώντων είναι η εξοικονόμηση σε βάρος των ατόμων με αναπηρίες.

Επίσης γνωστοποίησε ότι σε κάποιες περιπτώσεις, οι αιτήσεις ατόμων με αναπηρίες απορρίφθηκαν με αποτέλεσμα να μην λάβουν τα επιδόματά τους. Ο πρόεδρος της ΚΥΣΟΑ επισήμανε ότι πρόκειται για άτομα που είναι πιο φτωχοί ανάμεσα στους φτωχούς, καθώς κάποιοι δεν έχουν εισοδήματα, ούτε περιουσία, ούτε καταθέσεις σε τραπεζικά πιστωτικά ιδρύματα. Επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η υπηρεσία ζητά από εκ γενετής τυφλούς πιστοποιητικά από τη στιγμή που τα άτομα αυτά έχουν αξιολογηθεί πολλές φορές.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.