Τεράστιες οι προοπτικές από κρουαζιέρες στο λιμάνι, λέει ο Δήμος Λεμεσού

Έτοιμες δηλώνουν οι δημοτικές Αρχές της Λεμεσού, να στηρίξουν την προσπάθεια και τις προοπτικές που διανοίγονται για την πόλη, από την επιλογή του λιμανιού της Λεμεσού, για έναρξη κρουαζιέρων μεγάλων εταιρειών διεθνούς κύρους.

Το θέμα απασχόλησε σημερινή τηλεδιάσκεψη, που συγκάλεσε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος και στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της διαχειρίστριας εταιρείας του τερματικού πολλαπλών χρήσεων και κρουαζιέρας, DP World Limassol, Nawaf Abdulla.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, συζητήθηκαν όλες οι προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των κρουαζιέρων, που θα διοργανώνουν οι μεγάλες αυτές εταιρείες.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, προστίθεται, αφού ευχαρίστησε τους τρεις Υπουργούς για τις προσπάθειες τους, τόνισε ότι ο Δήμος και οι υπόλοιποι φορείς της πόλης, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε, οι επισκέπτες στην πόλη, να έχουν μια αξέχαστη εμπειρία, μέσα από τη φιλοξενία και την ανάδειξη των αξιοθέατων, όσο και με εκδηλώσεις που θα προβάλλουν την μοναδικότητα της Λεμεσού και της Κύπρου, ως τουριστικού προορισμού.

«Η επικείμενη έναρξη των οργανωμένων κρουαζιέρων μετά από πολλά χρόνια μειωμένης κίνησης, προδιαγράφει τις προοπτικές να καταστεί ξανά το λιμάνι της πόλης μας ως ένα σημαντικό κέντρο κρουαζιέρας στη Μεσόγειο», σημειώνει ο κ. Νικολαϊδης.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του τόσο στις κρατικές υπηρεσίες, όσο και στην DP World Limassol, ότι θα ολοκληρώσουν με επιτυχία όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.