Τεράστιες οι ζημιές στο Δημοτικό Δευτεράς-Πως θα γίνονται τα μαθήματα μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών (Φώτος&Βίντεος)

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Θα πάρει χρόνο για την αποκατάσταση της τεράστιας ζημιάς που προκλήθηκε σήμερα το πρωί από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Δημοτικό σχολείο Δευτέρας στη Λευκωσία, ανέφερε ο πρόεδρος του συνδέσμου γονέων στο δημοτικό Δευτεράς Κώστας Καλλής.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι ήδη η διεύθυνση του σχολείου σε συνεννόηση με την επιθεωρήτρια του Υπουργείου Παιδείας απέστειλε μήνυμα ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου και θα διαφανεί αν θα καταφέρουν να επαναλειτουργήσει στις 13 Δεκεμβρίου. Αλλιώς όπως είπε ίσως επιστρέψουν οι μαθητές στο σχολείο με τη νέα χρονιά, λέγοντας ότι δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα. Επίσης είπε ότι γίνονται διευθετήσεις προκειμένου στα παιδιά 1ης, 2ας και 3ης τάξης να αποστέλλεται υλικό και τα παιδιά 4ης, 5ης και 6ης να κάνουν μαθήματα με τηλεκπαίδευση. Σημείωσε ότι βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να δουν αν μπορούν οι γονείς να εξαιρεθούν από την εργασία τους προκειμένου να είναι στο σπίτι με τα παιδιά τους  και να τους βοηθούν με τα μαθήματά τους.

Παράλληλα, ερωτηθείς αν υπήρξαν αντιδράσεις από γονείς τις προηγούμενες μέρες, ο κ. Καλλής είπε ότι την περασμένη Δευτέρα υπήρξαν αντιδράσεις για τη χρήση μάσκας από 2-3 γονείς. Όπως είπε από τα 259 παιδιά που φοιτούν στο σχολείο, τα 257 πήγαν κανονικά στο σχολείο φορώντας τις μάσκες τους. σημείωσε ωστόσο ότι δεν δόθηκε η εντύπωση ότι θα έφταναν σε αυτό το σημείο.

Όπως μπορείτε να δείτε στο πιο κάτω βίντεο και τις φωτογραφίες, οι ζημιές από την πυρκαγιά φαίνεται να είναι ανυπολόγιστες, ενώ όπως όλα δείχνουν, οι δράστες συνδέονται με τις διαμαρτυρίες των τελευταίων ημερών για τα μέτρα στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, στο πάτωμα οι δράστες έγραψαν «κάτω τα χέρια σας από τα παιδιά μας προδότες».

Δεν Υπάρχει Διαθέσιμη Περιγραφή Για Τη Φωτογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 7 το πρωί, ενώ σύμφωνα με ανάρτηση του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας.

«Κάηκε η σκηνή της αίθουσας ενώ από τον καπνό επηρεάστηκε όλη η αίθουσα. Τα αίτια θα διερευνηθούν με την Αστυνομία», σημειώνει ο κ. Κεττής.

260829210 695174441445275 8694003365353245157 N 262789916 647077820006106 8134285153850431670 N

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.