Για τεράστιες προσπάθειες για να διορθωθούν τα κενά στο Επενδυτικό Πρόγραμμα κάνει λόγο ο ΥΠΟΙΚ

Η Κυβέρνηση μέσω των διαδοχικών αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου λάμβανε μέτρα και έκανε τεράστιες προσπάθειες ούτως ώστε να διορθώσει τα όποια κενά παρουσιάζονταν στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα (ΚΕΠ) λόγω των καταχρήσεων, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Διαβάστε επίσης: ΑΚΕΛ για «Χρυσά» διαβατήρια: Οι κυβερνώντες συνειδητά έθεσαν το φαγοπότι πάνω από το συμφέρον της χώρας

Ο ΥΠΟΙΚ είπε: «Η κυβέρνηση, μέσω των διαδοχικών αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου λάμβανε μέτρα και έκανε τεράστιες προσπάθειες ούτως ώστε να διορθώσει τα όποια κενά παρουσιάζονταν στο Πρόγραμμα λόγω των καταχρήσεων οι οποίες γίνονταν από διάφορους εμπλεκομένους και για τα οποία και η ίδια η κυβέρνηση με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε προειδοποιήσει ότι θα οδηγούσαν στον τερματισμό του Προγράμματος», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι είναι με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θεσπίστηκαν μεταξύ άλλων πολλαπλές διαδικασίες ελέγχου δέουσας επιμέλειας, τόσο εσωτερικά όσο και με οίκους του εξωτερικού, μονάδα ελέγχου πολιτογραφήσεων, μέτρα αποκλεισμού ατόμων υψηλού ρίσκου ενώ καταρτίστηκε μητρώο παρόχων καθώς και κανονισμοί λειτουργίας του.

«Τα όσα λέγονται εκ των υστέρων είναι εκ του περισσού αφού κανένα κόμμα δεν είχε προτείνει, είτε συγκεκριμένες αλλαγές κατά τη διάρκεια εφαρμογής του Προγράμματος, είτε την κατάργησή του», καταλήγει ο κ. Πετρίδης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.