Τεράστιο ενδιαφέρον από ξένους για αγορά κατοικιών και γης στο κατεχόμενο Τρίκωμο, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο

Υπάρχει μεγάλη ζήτηση από ξένους για αγορά σπιτιών στην παραλία Long Beach στο κατεχόμενο Τρίκωμο, σύμφωνα με τον Οζντέρ Όζμπουλουτ, αντιπρόσωπο πωλήσεων της εταιρείας ανάπτυξης Noyanlar Group of Companies.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Γενί Ντουζέν, ο κ. Όζμπουλουτ ανέφερε ότι το 90%-95% των πελατών τους είναι ξένοι που ενδιαφέρονται να αγοράσουν σπίτια στην παραλία αυτή και είναι για αυτό, όπως είπε, που οι τιμές των σπιτιών και των οικοπέδων στην συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ ψηλές.

Περιγράφοντας το προφίλ των πελατών της εταιρείας, εξήγησε ότι ένα μεγάλο μέρος είναι Ρώσοι και πελάτες από τις γύρω χώρες. Εκτός από αυτές τις χώρες, έχουν επίσης πελάτες από την Γερμανία, το Ιράν, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Ουκρανία και την Τουρκία, πρόσθεσε.

Εξηγώντας επίσης ότι οι τιμές στο κατεχόμενο Τρίκωμο για την αγορά σπιτιών κυμαίνονται μεταξύ 7.000-80.000 στερλίνες, ενώ οι τιμές στο κατεχόμενο Λευκόνοικο είναι κατά 20-30% πιο φθηνές.

Η Γενί Ντουζέν αναφέρεται και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες στο κατεχόμενο Τρίκωμο λόγω της ακρίβειας, με τους επιχειρηματίες να δηλώνουν ότι ο λόγος που μπορούν ακόμη να επιβιώνουν, είναι εξαιτίας των ξένων.

Σε αποκλειστικές τους δηλώσεις στην εφημερίδα, οι καταστηματάρχες υπογραμμίζουν ότι εξαιτίας της ακρίβειας και της οικονομικής κρίσης έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό οι πωλήσεις τους σε ντόπιους και σημειώνουν ότι αν δεν κατοικείτο η περιοχή από ξένους, μέχρι σήμερα θα ήταν αναγκασμένοι να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy