Τερματίζεται στις δέκα απόψε η απεργία των 80 περίπου εργαζομένων στη Μονάδα Ολικής Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΧΥΤΥ) Κόσιης, που άρχισε στις πέντε σήμερα τα ξημερώματα.
 
Σε δηλώσεις του ο Νεόφυτος Κυριάκου Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΜΝΗΚ, της ΠΕΟ Λάρνακας ανέφερε ότι «μετά από Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στη Μονάδα που πραγματοποιήθηκε απόψε, αποφασίστηκε ότι τα απεργιακά μέτρα που έχουν αρχίσει από το πρωί, θα τερματιστούν στις δέκα απόψε».
 
Πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης αποφασίστηκε επίσης να δοθεί χρονικό περιθώριο τριών εβδομάδων στην Κοινοπραξία που διαχειρίζεται τη Μονάδα για να προχωρήσει σε ανανέωση της συλλογικής σύμβασης. Σε διαφορετική περίπτωση”, είπε, θα προχωρήσουν στη λήψη περαιτέρω μέτρων.
 
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Διαχείρισης Μονάδας Ολικής Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΧΥΤΥ), Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης εξέφρασε «ευαρέσκεια για την απόφαση των εργαζομένων να τερματίσουν την απεργία» και εξέφρασε την πεποίθηση πως σύντομα θα υπογραφεί και η συμφωνία “μεταξύ της Κοινοπραξίας και του κράτους αναφορικά με την μείωση της τιμής για επεξεργασία των απορριμμάτων, η οποία βρίσκεται από τον Αύγουστο του 2017, ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ) και της Νομικής Υπηρεσίας».
 
Πρόσθεσε ότι «με τον τερματισμό της απεργίας των εργαζομένων η Κοινοπραξία θα μπορέσει να διαπραγματευθεί για ικανοποίηση των αιτημάτων τους” ενώ ταυτόχρονα με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Κοινοπραξίας και του κράτους θα επωφεληθούν από την μείωση της τιμής για επεξεργασία των απορριμμάτων.