Τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

 

Κάλεσμα σε όλους και όλες «να δώσουν δυναμικό ”παρών” στο αντιφασιστικό τριήμερο δράσης στις 16-18 Σεπτέμβρη» και στην «παλλαϊκή διαδήλωση το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη στην πρεσβεία των ΗΠΑ και τα Γραφεία της Χρυσής Αυγής» απευθύνουν η Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών, δημοτικές κινήσεις, συλλογικότητες και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), στην Αθήνα.

Φέτος, συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ συμπληρώνεται και ένας μήνας από τη δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ, στις ΗΠΑ.

Το τριήμερο ολοκληρώνεται με τη διαδήλωση στο Κερατσίνι, στον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτέμβρη, και τη συναυλία την ίδια μέρα στο Καστράκι στον Πειραιά που οργανώνει η οικογένειά του.

Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από μέλος της Χρυσής Αυγής τα μεσάνυχτα 17 προς 18 Σεπτεμβρίου 2013. Ο 34χρονος μουσικός μαζί με την κοπέλα του και μερικούς φίλους βρισκόταν σε μία καφετέρια στο Κερατσίνι και παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικό αγώνα. Ακολούθησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένταση για το ποδόσφαιρο και στη συνέχεια φαίνεται ότι υπήρξε πολιτική αντιπαράθεση. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, η αντιπαράθεση μεταφέρθηκε από την καφετέρια στο δρόμο της Παναγή Τσαλδάρη.

Ένα μαχαίρι στοχεύει απευθείας την καρδιά του νεαρού. Ο Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός στην άσφαλτο. Πριν «φύγει» υπέδειξε τον δολοφόνο του. Ως γνωστόν, στην Αθήνα δικάζεται η Χρυσή Αυγή για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ συγκλονιστική φιγούρα είναι η μάνα του Φύσσα, Μάγδα.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.