Στο ΓΝ Λεμεσού νοσηλεύονται πέντε ασθενείς με κορωνοϊό εκ των οποίων τα τέσσερα είναι διασωληνωμένα, σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΟΚΥπΥ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, τα τρία περιστατικά επαγγελαμτιών υγείας που εντοπίστηκαν στο ΤΑΕΠ ΓΝ Λάρνακας, πρόκειται για στενές επαφές με επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νοσοκομείο. Όπως μας λέχθηκε τα άτομα ήταν σε απομόνωση τις προηγούμενες ημέρες και σήμερα εντοπίστηκαν θετικοί στην εξέταση.
Ξεκίνησε ιχνηλάτηση των επαφών τους για να διαπιστωθεί εάν μετέδωσαν τον ιό.

Την ίδια ώρα ενημερωνόμαστε ότι ο Θάλαμος Βραχείας Νοσηλείας στη ψυχιατρική Λεμεσού ετοιμάζεται και πολύ πιθανόν να αρχίσει να λειτουργεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Επαναλειτούργησε το ΤΑΕΠ Πάφου

Κανονικά λειτουργεί το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Πάφου ανέφερε ο Ιωσήφ Μουτήρης ο οποίος ανέλαβε την προσωρινή διοίκηση του Νοσοκομείου Πάφου.

Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι το χθεσινό επιβεβαιωμένο κρούσμα με τον νοσηλευτή προκάλεσε ανησυχίες. Διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος νοσηλευτής δεν εργαζόταν καθημερινά στο ΤΑΕΠ αλλά ήταν αποσπασμένος στο αεροδρόμιο Πάφου. Πρόσθεσε ότι μετέβη στο ΤΑΕΠ για ελάχιστο χρονικό διάστημα για να παραδώσει αναλώσιμα. Ο κ. Μουτήρης είπε ότι δεν τέθηκε θέμα κλεισίματος του ΤΑΕΠ αλλά έγινε απολύμανση του χώρου και λειτουργεί κανονικά το τμήμα. Σημείωσε ακόμα ότι έγιναν όλες οι διαδικασίες για ιχνηλάτηση των επαφών του νοσηλευτή και λήφθηκαν δείγματα για τεστ.

Παράλληλα, ο κ. Μουτήρης είπε ότι έδωσε οδηγίες στο προσωπικό του Νοσοκομείου όπως φέρουν όλοι ανεξαίρετα χειρουργικές μάσκες σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν κυρώσεις σε όσους δεν φοράνε μάσκες. Επίσης είπε ότι δόθηκε εντολή την ώρα του διαλλείματος το προσωπικό να μην μπορεί να συγκεντρώνεται στον ίδιο χώρο πολλά άτομα για τον καφέ τους ή το πρόγευμά τους. Ακόμα ζήτησε από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό να μη βγαίνουν εκτός των τμημάτων τους, με στόχο να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, ο Ιωσήφ Μουτήρης είπε ότι τα αναλώσιμα για τα ιατρεία δημόσιας υγείας τα λαμβάνουν από το Νοσοκομείο Λευκωσίας. Όπως είπε, χθες δανείστηκαν αναλώσιμα και από το Νοσοκομείο Λεμεσού μέχρι να φτάσουν τα δικά τους από την Λευκωσία. Σημείωσε ότι παρατηρήθηκε  κενό για 60-80 λεπτά με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η εξυπηρέτηση ασθενών.

Τάσος Αναστάση