Αίσθηση προκαλούν για ακόμα μια φορά ως προς τους χειρισμούς της Αστυνομίας, οι καταγγελίες του εργοδότη της μητέρας της 30χρονης Maricar Valdez Arquiola, η οποία απουσιάζει από τον χώρο διαμονής της, στην Λευκωσία, από τις 13 Δεκεμβρίου του 2017.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης και τα όσα είπε σημερα στο δικαστήριο εκεί όπου οδηγήθηκε ο «Ορέστης», και από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του, φαίνεται πως είχε επικοινωνία μαζί της μέσω διαδικτύου, ενώ πιθανόν να ήταν και ο τελευταίος άνθρωπος που ήρθε σ’ επικοινωνία μαζί της πριν την εξαφάνιση.

Όσον αφορά στις καταγγελίες, ο εργοδότης της μητέρας, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο είπε πως, μία μέρα μετά την εξαφάνισή της, είχε προβεί σε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία. Εντούτοις, του απάντησαν ότι πρέπει να περάσουν 48 ώρες από την εξαφάνιση για να λάβουν καταγγελία εξαφάνισης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με το πέρας των 48 ωρών ο εργοδότης μαζί με τη μητέρα της Μαρικάρ προέβησαν ξανά σε καταγγελία. Μέσα στο επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τις καταγγελίες του εργοδότη, είχαν κάνει άλλες τρεις καταγγελίες για την εξαφάνιση της 30χρονης, ενώ υπήρξε ανταλλαγή επιστολών με την αστυνομία. Μάλιστα, σύμφωνα με το Σίγμα, η μητέρα της Μαρικάρ άφησε να εννοηθεί ότι δεν ερευνήθηκε επαρκώς από την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις χθεσινές ανακρίσεις, ο 35χρονος άλλαξε στάση και δε συνεργάστηκε με τις Αρχές.