Τέσσερις καταγγελίες για κυνήγι προστατευόμενων πουλιών στη λίμνη Σόρος στο Μενεού

Πυροβολημένος Μελισσοφάγος © CABS

Η Υπηρεσία Θήρας προέβη τις τελευταίες μέρες σε τέσσερις καταγγελίες για παράνομο κυνήγι απαγορευμένων ειδών στη λίμνη Σόρος στο Μενεού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Πέτρος Αναγιωτός.

Ο κ. Αναγιωτός μίλησε στο ΚΥΠΕ με αφορμή ανακοίνωση Τύπου των οργανώσεων BirdLife Cyprus και CABS (Committee Against Bird Slaughter) για παράνομη θανάτωση πουλιών.

«Γίνονται συνεχείς περιπολίες στην περιοχή και η εποπτεία είναι συνεχής. Γίνονται έλεγχοι και τις τελευταίες μέρες είχαμε τέσσερις υποθέσεις», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Αναγιωτός. Επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Διευκρίνισε επίσης πως εκείνο που απαγορεύεται είναι το κυνήγι προστατευόμενων ειδών και όχι το κυνήγι γενικότερα.

melisofagos
Πυροβολημένος Μελισσοφάγος © CABS

Τι λένε οι οργανώσεις

Οι δύο οργανώσεις σε κοινή ανακοίνωση καταγγέλλουν ότι μέχρι στιγμής, μόνο τον Σεπτέμβριο, εθελοντές και μέλη του προσωπικού τους εντόπισαν σκοτωμένα πολλά προστατευόμενα και μη-θηρεύσιμα είδη πουλιών, όπως η Κράγκα, ο Μελισσοφάγος, ο Κλωρκός, το Δεντροφάλκονο και ο Σκορταλλός. «Όπως κατέδειξαν οι ακτινογραφίες, όλα τα πουλιά είχαν πυροβοληθεί», αναφέρουν.

Σημειώνουν πως πρόσφατα περιστατικά παράνομης θανάτωσης δεκάδων μελισσοφάγων, χελιδονιών και άλλων προστατευόμενων ειδών «προκάλεσαν δημόσια κατακραυγή» και ότι «παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες στις αρχές, το πρόβλημα παραμένει».

Καταγγέλλουν επίσης πως την περασμένη Κυριακή το πρωί, μόνο ένα περίπολο της αρμόδιας αρχής ήταν ενεργό σε ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου και Λάρνακας, το οποίο έπρεπε να καλύψει περίπου 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και να επιβλέπει χιλιάδες κυνηγούς στην ύπαιθρο.

kragka
Πυροβολημένη Κράγκα © BirdLife Cyprus
poulia
Φτερά από διάφορα είδη πουλιών και κεφάλι Κλωρκού © BirdLife Cyprus
Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy