Τέσσερις μήνες χωρίς δουλειά εκατοντάδες μικρομεσαίοιΑΚΕΛ: «Φαινόμενα δύο μέτρων και δύο σταθμών προκαλούν αδικίες»

 

Χωρίς δουλειά παραμένουν για τέσσερις μήνες εκατοντάδες μικρομεσαίοι και εργαζόμενοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε τομείς οι οποίοι παραμένουν κλειστοί όπως συναυλίες, πανηγύρια και φεστιβάλ. Το χειρότερο όμως είναι ότι σε αντίθεση με άλλους τομείς, η κυβέρνηση δεν έχει ετοιμάσει οποιοδήποτε σχέδιο για τον τρόπο και το χρόνο επανεκκίνησής τους, αλλά αντίθετα μεταθέτει συνεχώς τις αποφάσεις για απροσδιόριστο χρόνο.

Το ΑΚΕΛ κάλεσε χθες την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να ακούσουν τις θέσεις και τις ανησυχίες των συγκεκριμένων κλάδων και είτε να επαναξιολογήσουν τις αποφάσεις τους είτε να δώσουν επιστημονικά τεκμηριωμένες αποφάσεις για τη συνέχιση των υφιστάμενων μέτρων.

«Είναι απολύτως κατανοητό και επιβεβλημένο ότι οι όποιες χαλαρώσεις και το σταδιακό άνοιγμα όλων των τομέων της οικονομικής δραστηριότητας θα υπόκειται στα επιστημονικά ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας. Εντούτοις, η κυβέρνηση οφείλει να αξιολογεί συνεχώς -με επιστημονικά κριτήρια- κατά πόσον τα μέτρα που συνεχίζουν να βρίσκονται σε ισχύ είναι τα ενδεδειγμένα και τα απαραίτητα, ότι δεν υπάρχουν φαινόμενα δύο μέτρων και δύο σταθμών που καταλήγουν σε αδικαιολόγητη ταλαιπωρία και σε αδικίες σε βάρος συγκεκριμένων επαγγελματικών κλάδων. Κάτι τέτοιο υπονομεύει την πλήρη επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας καθώς και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στα μέτρα», υπέδειξε χαρακτηριστικά το ΑΚΕΛ.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη το Υπουργείο Υγείας κάλεσε τους διοργανωτές εκδηλώσεων να μην προγραμματίζουν εκδηλώσεις για μετά την 1η Σεπτεμβρίου, αναφέροντας μάλιστα ότι «δεν έχει ληφθεί σχετικά τελική απόφαση και η μη τήρηση των Διαταγμάτων αποτελεί παραβίαση».