Παράθυρα/ Ορίζοντας

Queer Wave 2023

Τέταρτη χρονιά για το Φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙ+ Κινηματογράφου Κύπρου

Το Φεστιβάλ που βάλθηκε να δημιουργήσει χώρο για τον queer κινηματογράφο στην Κύπρο επιστρέφει για την 4η ετήσια διοργάνωσή του. Το φετινό Queer Wave θα παρουσιάσει για άλλη μια φορά μία προσεγμένη επιλογή από πρόσφατα κυπριακά και διεθνή έργα, αλλά και θησαυρούς του queer κινηματογράφου από περασμένες δεκαετίες.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου: «Το Queer Wave επιστρέφει για άλλες 10 μέρες φέτος, με πάνω από 20 προβολές, συζητήσεις και παράλληλες εκδηλώσεις με Κύπριους καλλιτέχνες και DJ. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει φεστιβαλικές επιτυχίες, εντυπωσιακά έργα από πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς, και μερικές ελαφρώς πιο εκκεντρικές επιλογές. Το Φεστιβάλ προσκαλεί και φέτος το  κοινό του να γιορτάσει μια πληθώρα από ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες, να δημιουργήσει κοινότητα και να εξερευνήσει τις πολλαπλές μορφές που μπορεί να πάρει ο queer κινηματογράφος, μέσα από μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια και υβρίδια.»

Η 4η διοργάνωση του Queer Wave θα πραγματοποιηθεί 8–17 Σεπτεμβρίου 2023 στη Λευκωσία. Sessions x SPEL θα φιλοξενήσουν το φετινό Queer Wave στο χώρο τους, καθώς το Φεστιβάλ ανανεώνει τη συνεργασία του με τα Sessions, αυτή τη φορά στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ. Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν υπαίθριες προβολές βόρεια της πράσινης γραμμής στην αυλή του Shakespeare House, που θα παραχωρήσει η Ύπατη Αρμοστεία της Μεγάλης Βρετανίας. Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με δύο ακόμα νύχτες υπαίθριων προβολών 16-17 Σεπτεμβρίου στην ταράτσα Sessions x SPEL (Cloud).

Queer Wave 2023

4η χρονιά για το Φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙ+ Κινηματογράφου Κύπρου

Λευκωσία 8–17 Σεπτεμβρίου

Πλήρες πρόγραμμα στην ιστοσελίδα [queerwave.com].
Facebook / Instagram / TikTok / X: @queerwavecyprus

QWIV Poster VSponsors2

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy