«Από την πόρτα του σπιτιού στο σχολείο»: Πως κύλησε η πρώτη ημέρα εφαρμογής του σχεδίου

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών κ. Αντρέα Νικηφόρου, παρίσταται στην έναρξη της πιλοτικής φάσης του προγράμματος «Door to Door».

Ομαλά εξελίχθηκε σε 13 σχολεία η πιλοτική εφαρμογή του σχεδίου «από την πόρτα του σπιτιού στο σχολείο», ανέφερε στον Άστρα υπουργός μεταφορών Γιάννης Καρούσος, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα αξιολογείται με στόχο να βελτιωθεί εκεί που θα παρατηρηθούν αδυναμίες αλλά και για να προστίθενται σταδιακά σε αυτό και άλλα σχολεία.

Η πρώτη μέρα πήγε καλά είπε ο κύριος Καρούσος, σημειώνοντας την ικανοποίηση που εξέφρασαν πολλοί γονείς. Πρόσθεσε ότι το σχέδιο εφαρμόστηκε και σε κοινότητες και σε αστικές περιοχές, θα εξεταστεί και θα αξιολογηθεί.

Για την εφαρμογή του σχεδίου, ανέφερε, χρησιμοποιούνται μικρά ή μεγάλα λεωφορεία στα οποία υπάρχει συνοδός. Τα παιδιά παραλαμβάνονται από το σπίτι τους και μετά το πέρας των μαθημάτων με την ίδια διαδικασία επιστρέφουν.
Στόχος, είπε, είναι κάθε μερικούς μήνες να προστίθενται στο πρόγραμμα και άλλα σχολεία.

Ερωτηθείς είπε ότι στην παρούσα φάση το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν με στόχο αυτό να συνεχιστεί. Ανέφερε ακόμη ότι οι γονείς που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν για να προστεθούν στα παιδιά τους στο πρόγραμμα είτε με την εταιρεία είτε και με τον συνοδό.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy