Για την πορεία υλοποίησης του ΓΕΣΥ ενημέρωσε σήμερα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ακολούθησε συνάντηση του προέδρου με εκπροσώπους του ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι δυο εβδομάδες πριν την εφαρμογή του ΓΕΣΥ βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Όσον αφορά τους σχεδιασμούς με την ένταξη των προσωπικών γιατρών τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιάτρων είπε ότι οι αριθμοί είναι ικανοποιητικοί.

Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί σχεδόν τετρακόσιες χιλιάδες πολίτες. Επίσης ανέφερε ότι για τις υπόλοιπες υπηρεσίες όπως τα φαρμακεία και ακτινολογικά εργαστήρια έχουν συμφωνηθεί και τροχοδρομηθεί οι διαδικασίες.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ενημέρωσαν τον πρόεδρο για πιθανές εστίες προβλημάτων που θα προκύψουν και τι προγραμματισμό έχουν κάνει για την επίλυση αυτών των πιθανών προβλημάτων.

Όπως είπε, μπορεί να προκύψουν προβλήματα με την εφαρμογή του λογισμικού. Για την άρνηση βασικών συντελεστών να συμβληθούν δημιουργούν προβλήματα στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Σημείωσε ωστόσο ότι θα συνεχίσουν την ενημέρωση των γιατρών αλλά και των πολιτών.

Επίσης είπε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης καλεί όλους τους συμβαλλόμενους να επιδείξουν καλή θέληση.