Τετράμηνα/Σοβαρές καταγγελίες από Γονείς: Υψηλόβαθμοι στο Υπ. Παιδείας προσπαθούν να «καλύψουν» τους λάθος χειρισμούς τους

Υπουργός Παιδείας: Αρχίζει άμεσα η αποφόρτωση του αναλυτικού προγράμματος

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο των οργανωμένων γονέων μέσης εκπαίδευσης Λοΐζο Κωνσταντίνου για τις εξετάσεις τετραμήνων. Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ τόνισε ότι υψηλόβαθμοι λειτουργοί στο Υπουργείο Παιδείας προσπαθούν τη δεδομένη στιγμή να «καλύψουν» τα νώτα τους, για τους λανθασμένους χειρισμούς τους σε συγκεκριμένα μαθήματα για τις εξετάσεις τετραμήνων. Χαρακτήρισε προκλητικό και απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιοι τους απέστειλαν χθες επιστολή, χωρίς να το γνωρίζουν οι προϊστάμενοί τους στο Υπουργείο, ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων τετραμήνων ήταν καλά και δεν υπήρχαν λάθη σε δοκίμια. Επισήμανε πως η κοροϊδία πρέπει να τελειώσει, λέγοντας πως τα παιδιά δεν είναι πειραματόζωα. Σημείωσε πως θα αποστείλει επιστολή σε λίγο στην νέα Υπουργό Παιδείας η οποία όπως του έχει αναφέρει θα διερευνήσει το περιστατικό, ενώ ανέφερε πως θα δοθεί στη δημοσιότητα και η επιστολή που έλαβαν χθες. Ο κ. Κωνσταντίνου επισήμανε πως η πολιτεία οφείλει να δώσει λύσεις και δε θα επιτρέψουν να θυματοποιηθούν τα παιδιά. Ξεκαθάρισε την ίδια ώρα ότι αν η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας δεν είναι θετική και αναφέρει πως δεν υπήρξαν λάθη τότε θα αντιδράσουν.

Υπουργός Παιδείας: αποφόρτωση του αναλυτικού προγράμματος

Παράλληλα είπε πως πρέπει να κατατεθεί έγκαιρα η πρόταση του Υπουργείου για τις εξετάσεις τετραμήνων για να γίνει η τροποποίηση και να εφαρμοστεί η νομοθεσία από τη νέα σχολική χρονιά.

Απάντηση εντός των επόμενων ημερών από τη Νομική Υπηρεσία αναμένει η νέα Υπουργός Παιδείας για τις εξετάσεις στο πρώτο τετράμηνο. Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε πως στόχος είναι να μην αδικηθούν τα παιδιά, να δουν τι δεν πήγε καλά και να γίνουν διορθώσεις για το δεύτερο τετράμηνο. Για την επόμενη σχολική χρονιά, η Αθηνά Μιχαηλίδου είπε ότι θα εργαστούν προκειμένου μέχρι τον Μάιο το Υπουργείο Παιδείας να ετοιμάσει πρόταση όσον το δυνατόν πιο συμφωνημένη με τους εμπλεκόμενους φορείς, για να κατατεθεί στη Βουλή για τα τετράμηνα. Ακόμα ανέφερε πως θα βάλουν βάσεις για αλλαγές και για μια αξιολόγηση που δεν είναι απειλή. Παράλληλα, η κ. Μιχαηλίδου είπε πως αρχίζουν άμεσα με την αποφόρτωση του αναλυτικού προγράμματος με επικέντρωση στα σημαντικά ζητήματα. Για το θέμα της επέκτασης της προδημοτικής κατά ένα χρόνο προς τα κάτω, η Υπουργός ανέφερε πως αναμένουν πρόταση από το Ανώτατο Δικαστήριο, προσθέτοντας πως εντός των επόμενων εβδομάδων θα προχωρήσουν με βελτιωμένη πρόταση.

Σε μια άλλη εξέλιξη, σημείωσε ότι δε μπορούν τα παιδιά να στερούνται μόρφωσης για τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου. Τόνισε πως θα ξαναδούν το θέμα καθώς όπως είπε η νεότερη ιστορία χάνεται στη πορεία της διδασκαλίας στα σχολεία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy