Θ.Ποσπορής για ακτινοδιαγνωστικά κέντρα: Κυκλώματα γιατρών, στέλνουν περιστατικά στον εαυτό τους

Για κυκλώματα γιατρών που είναι μέτοχοι σε ακτινοδιαγνωστικά κέντρα, και στέλνουν περιστατικά στον εαυτό τους, έκανε λόγο ο Θύρσος Ποσπορής.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα ο Διευθυντής του Ακτινοδιαγνωστικού Κέντρου Άγιος Θέρισσος, κατήγγειλε ότι κέντρα διενεργούν εξετάσεις σε λιγότερο χρόνο, αμφιβόλου αποτελέσματος.

Ανέφερε επίσης ότι γίνονται αχρείαστες επεμβάσεις και εξετάσεις γιατί δεν υπάρχει κανένας έλεγχος σε ότι αφορά τα κριτήρια παραπομπής των ασθενών στα ακτινοδιαγνωστικά κέντρα.

Τόνισε ότι οι γιατροί δεν έπρεπε να βλέπουν τους ασθενείς ως πηγή χρήματος.

Την ίδια ώρα ο κ. Ποσπορής ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει ένας συνδυασμός τεχνολογίας, τεχνογνωσίας και ιατρικής δεοντολογίας. Εξήγησε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα για να εισαχθούν μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη εκπαίδευσης των γιατρών ανά τριετία.

Προειδοποίησε ότι σε αντίθετη περίπτωση, το γενικό σύστημα θα καταρρεύσει.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον ΠΙΣ πρέπει να θέσουν χρονοδιάγραμμα για να επιλυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Κουλούμας: Το επάγγελμα του γιατρού είναι το μόνο στην Κύπρο που δεν ελέγχεται

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ασθενών Μάριος Κουλούμας διερωτήθηκε γιατί ο κ. Ποσπορής δεν αναφέρθηκε στις βαρύτατες ευθύνες του ΠΙΣ για το ότι δεν υπάρχει εξειδίκευση και για το ότι γιατροί είναι μέτοχοι σε ακτινοδιαγνωστικά κέντρα.

Σημείωσε ότι λείπει ο ιατρικός και κλινικός έλεγχος, λέγοντας πως το επάγγελμα του γιατρού είναι το μόνο στην Κύπρο που δεν ελέγχεται.

Πρόσθεσε ότι και το Υπουργείο Υγείας σφυρίζει αδιάφορα και δεν λύνει τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο κ. Κουλούμας διαβεβαίωσε ότι το ΓεΣΥ δεν θα καταρρεύσει, όσο και αν κάποιοι το θέλουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.