Έτσι θα ανακαλύψεις αν κάποιος χρησιµοποιεί κρυφά το κινητό σου τηλέφωνο

Αν έχετε υποψίες ότι κάποιος χρησιµοποιεί το κινητό σας τηλέφωνο εν αγνοία σας, υπάρχουν τρόποι για να το ανακαλύψετε.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε το ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο. Αυτό θα σας αποκαλύψει αν κάποιος άλλος εκτός από εσάς χρησιµοποίησε το τηλέφωνό σας για να δει κάτι στο διαδίκτυο που δεν ήθελε να δει από τη δική του συσκευή. Αν ο… παράνοµος χρήστης της συσκευής σας φρόντισε να σβήσει τα ίχνη του από το ιστορικό περιήγησης µπορείτε να κάνετε το επόµενο βήµα που είναι να κοιτάξετε το ιστορικό χρήσης των εφαρµογών, το app carousel. Εδώ βλέπετε τις εφαρµογές που χρησιµοποιήσατε πρόσφατα. Αν εµφανιστεί οτιδήποτε εσείς δεν είχατε επιλέξει, θα είναι µια καλή ένδειξη πιθανού εισβολέα στη συσκευή σας.

Αν έχετε ενεργοποιηµένη εφαρµογή που δείχνει πότε και πόσο χρησιµοποιείτε κάθε φορά τη συσκευή σας (screen time), µπορείτε να δείτε αν η συσκευή σας χρησιµοποιήθηκε σε χρονικά διαστήµατα που εσείς ξέρετε ότι δεν την χρησιµοποιήσατε. Αν σας έρθει ειδοποίηση ότι κοντεύετε να ξοδέψετε τον όγκο των δεδοµένων που σας προσφέρει ο πάροχός σας, ενώ είστε βέβαιοι ότι δεν έχετε κάνει τέτοια κατανάλωση είναι µια ακόµη ένδειξη ότι κάποιος άλλος χρησιµοποιεί τη συσκευή σας. Άλλη ένδειξη είναι ότι θα δείτε στην ηλεκτρονική σας αλληλογραφία εισερχόµενα µηνύµατα που είστε βέβαιοι ότι δεν διαβάσατε να δείχνουν ότι διαβάστηκαν.

Αν τέλος, αρχίσετε να δέχεστε παράξενα ή ακόµη και επιθετικά µηνύµατα από άτοµα που φαίνεται ότι είχατε κάποια πρόσφατη επικοινωνία, ενώ αυτό δεν έχει συµβεί, είναι ένα ακόµη σηµάδι ότι κάποιος χρησιµοποιεί τη συσκευή σας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.