Έτσι θα ανοίξουν οι χώροι εστίασης – Όλα όσα συζητήθηκαν σήμερα στο Προεδρικό

Πάμε για παράταση της ώρας κυκλοφορίας - Πως θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι θα επαναλειτουργήσουν οι χώροι εστίασης στις 16 Μαρτίου.

Όσον αφορά στην αρχική απόφαση για επιστροφή των μαθητών των γυμνασίων στις 16 Μαρτίου, αυτό θα οριστικοποιηθεί αύριο στο υπουργικό συμβούλιο, αφού μέλη της επιδημιολογικής ομάδας εξέφρασαν την άποψη ότι ίσως πρέπει να αναμένουμε ακόμη λίγο διάστημα. Δεδομένη επίσης θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση για επέκταση του ωραρίου απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Μιλώντας στον Άστρα το μέλος της Επιστημονικής Επιδημιολογικής Ομάδας Μαρία Κολιού, είπε ότι όσον αφορά στα γυμνάσια, η ίδια εκτιμά ότι δεν πρέπει να ανοίξουν στις 16 Μαρτίου. Ωστόσο σημείωσε, σήμερα με τον πρόεδρο δεν υπήρξε ουσιαστική συζήτηση και οι τελικές αποφάσεις παραπέμπονται αύριο στο υπουργικό.

Για τους χώρους εστίασης η κα Κολιού είπε ότι σήμερα υπήρξε προβληματισμός ως προς τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων, αφού κάποια υποστατικά δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους οι οποίοι είναι δεδομένο ότι θα επαναλειτουργήσουν.
Η κα Κολιού είπε ότι το πιο πιθανό είναι να επιτραπεί η λειτουργία και των εσωτερικών χώρων, με περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Εξέφρασε την έντονη ανησυχία της ομάδας για την κατάσταση που επικρατεί στη Λεμεσό και τη μεγάλη αυξητική τάση όσον αφορά την εισαγωγή ασθενών μικρότερης ηλικίας. Είπε μάλιστα ότι το 80% των νοσηλευομένων είναι από τη Λεμεσό.

Χαρακτήρισε ακόμη κρίσιμο τον μήνα Μάρτιο και κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν πιστοί στην τήρηση των μέτρων, ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Σε διαφορετική περίπτωση, τόνισε, θα επανέλθει το lockdown.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.