Θα χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου; – Πως απαντά ο Κ. Δέλτας

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τρίτη δόση του εμβολίου, ο καθηγητής γενετικής και διευθυντής του Κέντρου μοριακής ιατρικής Κωνσταντίνος Δέλτας, λέγοντας ότι η ανοσία από το εμβόλιο δεν είναι παντοτινή.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ σημείωσε ότι η ποσότητα των αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού ανεβαίνει μέχρι και τον τρίτο μήνα από την ημέρα της νόσησης και μετά αρχίζει και μειώνεται μέχρι τον 6ο μήνα, για αυτό σημείωσε, είναι απρόβλεπτο το πόσο ισχυρή είναι η ανοσία.

Επίσης ο κ. Δέλτας ανέφερε ότι η αυξητική τάση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, δείχνει ένα ογκούμενο κύμα μετάδοσης του ιού. Πρόσθεσε ότι οι ασθενείς είναι λίγοι, αναλογικά με τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων που αυξάνεται δραματικά καθημερινά, λέγοντας ότι αυτό οφείλεται στους εμβολιασμούς. Σημείωσε δε ότι δυστυχώς, κάποιοι έχουν ξεχάσει ότι ζούμε με τον κορωνοϊό και υπέδειξε ότι ο καθένας πρέπει να το δει πλέον εντελώς προσωπικά. Πρόσθεσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων αφορά τους ανεμβολίαστους, ενώ διερωτήθηκε τι περιμένουν οι αρνητές για να πεισθούν ότι πρέπει να εμβολιαστούν.

Ο κ. Δέλτας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι έφτασαν στο σημείο να σηκώνουν τα χέρια ψηλά, γιατί αντιμετωπίζουν έναν τοίχο άρνησης από πολίτες στο να εμβολιαστούν.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.