Στους λογαριασμούς των υπόπτων θα αναζητηθούν τα ποσά του κράτους

Τα όσα αποκαλυπτικά έχουν αναφέρει άτομα που βρέθηκαν χωρίς στέγη και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχετίστηκαν με το Κίνημα Εν-Εργώ και το ξενοδοχείο που πληρωνόταν από το κράτος για φιλοξενία αστέγων, αλλά και από τις καταθέσεις που αναμένεται να ληφθούν από αρκετούς ακόμα αστέγους, στηρίζει κατά κύριο λόγο η Αστυνομία το «δέσιμο» της υπόθεσης απάτης που είχε στηθεί στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου.

Η απάτη που στήθηκε σε βάρος του Δημοσίου, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, αφορά ποσό που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ. Υπό κράτηση ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση τελούν ο πρόεδρος του Κινήματος ΕνΕργώ, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που πληρωνόταν για τη φιλοξενία αστέγων και ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου.

Σε σχετικές δηλώσεις του χθες ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Γιάννης Σωτηριάδης ανέφερε ότι αναζητούνται για να δώσουν καταθέσεις 45 άστεγοι, κάποιοι από τους οποίους ήδη έχουν εντοπισθεί.

Όπως επεσήμανε, έχουν εξασφαλιστεί δικαστικά διατάγματα που θα επιτρέψουν την αποκάλυψη των τραπεζικών λογαριασμών των τριών υπόπτων, ώστε να διαπιστωθεί πού έχουν καταλήξει τα χρήματα που ήδη πλήρωσε το Υπουργείο Εργασίας για τιμολόγια φιλοξενίας αστέγων στο επίμαχο ξενοδοχείο.

Ο κ. Σωτηριάδης ανέφερε ότι στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο καταβλήθηκε ποσό που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ και αφορά περίοδο 12 μηνών, ενώ, όπως διευκρίνισε, έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο και τιμολόγια 170.000 ευρώ, τα οποία δεν έχουν πληρωθεί.

Δεν απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο στην πορεία των ανακρίσεων και ερευνών να προκύψουν στοιχεία που να δικαιολογούν και άλλες συλλήψεις, επισημαίνοντας ότι με τη συμπλήρωση των ανακρίσεων ο φάκελος θα τεθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για να αποφασισθεί ο περαιτέρω χειρισμός της υπόθεσης.

Στο μεταξύ χθες σε μια μαραθώνια διαδικασία το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ανανέωσε το διάταγμα κράτησης των τριών υπόπτων, σε σχέση με την υπόθεση χρησιμοποίησης αστέγων για εξαπάτηση του κράτους και απόσπαση χρηματικού ποσού που αφορούσε τη διαμονή και σίτιση τους σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Σημειώνεται ότι στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν χθες και πάλι μόνο οι δυο εκ των τριών υπόπτων, ο 57χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και ο 66χρονος υπάλληλος υποδοχής.

Ο 46χρονος πρόεδρος του Κινήματος Εν-Εργώ συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λεμεσού με προβλήματα υγείας.

Χρήστος Χαραλάμπους