Έτσι θα λειτουργήσουν τα Δημοτικά κατά την παναπεργία της Πέμπτης

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Λειτουργία των σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο των εξαγγελθέντων μέτρων για προάσπιση της ΑΤΑ

Διαβάστε αναλυτικά:

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) αναγνωρίζει το δικαίωμα κάθε εργαζομένου/ης για συμμετοχή σε οποιαδήποτε μέτρα για την προάσπιση εργασιακών θεμάτων. Παρ’ όλα αυτά εκφράζει τη λύπη του σχετικά με την αναστάτωση που ενδεχομένως να δημιουργηθεί λόγω των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί.


Αναφορικά με την προγραμματισμένη, για αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, στάση εργασίας μεταξύ των ωρών 12:00-15:00, που έχει εξαγγελθεί από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, το ΥΠΑΝ έχει προωθήσει σχετικές οδηγίες προς τα σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης, ώστε να μεριμνήσουν τόσο για την ενημέρωση των επηρεαζόμενων γονέων/κηδεμόνων, όσο και για την ασφάλεια των παιδιών κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, θα ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφάλειας:

(α) Κατά τη διάρκεια της εξαγγελθείσας από την ΠΟΕΔ διαμαρτυρίας στον χώρο του σχολείου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12:00 – 13:00, από το διδακτικό προσωπικό.

(β) Κατά την αποχώρηση των παιδιών από τον χώρο του σχολείου. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές/μαθήτριες θα είναι στα σχολεία στις 11:30 για την εκτέλεση των δρομολογίων επιστροφής. Δεν θα εκτελεστούν οποιαδήποτε δρομολόγια μεταξύ των ωρών 12:00-15:00. Με τη λήξη των μέτρων (μετά τις 15:00), οι προκαθορισμένες διαδρομές που αφορούν στη μεταφορά μαθητών/τριών, όπως Προαιρετικά και Ενιαία Ολοήμερα Σχολεία, θα εκτελούνται κανονικά.


(γ) Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των Προαιρετικών και Ενιαίων Ολοήμερων Σχολείων, δεδομένου ότι μετά από σχετική διερεύνηση από τη Διεύθυνση κάθε σχολείου, αυτά θα λειτουργήσουν.

2. Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η αποχώρηση κάποιου/ων παιδιού/ών (π.χ. λόγω στάσης εργασίας σχολικών βοηθών/συνοδών, οδηγών κ.λπ.), θα ενημερωθούν από σήμερα οι επηρεαζόμενοι γονείς/κηδεμόνες, για τη διαφοροποίηση της ώρας μεταφοράς του/των παιδιού/ιών ή για την παραλαβή του/τους από το σχολείο.

3. Για τα Κοινοτικά Νηπιαγωγεία, θα ενημερωθούν από σήμερα τόσο οι ιδιοκτήτες/εργοδότες όσο και οι γονείς/κηδεμόνες για τις προθέσεις του προσωπικού τους και για τις διευθετήσεις που θα γίνουν αναφορικά με τα παιδιά.

ΓΓ ΠΟΕΔ: Τα παιδιά Δημοτικής θα πάνε και θα φύγουν κανονικά από τα σχολεία τους

Κανονικά θα πάνε και θα φύγουν από τα σχολεία τους τα παιδιά Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης αύριο, ημέρα πραγματοποίησης της τρίωρης πανεργατικής στάσης εργασίας, όπως δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους.


Εξήγησε ότι θα υπάρξει συμβολική διακοπή των μαθημάτων στα πλαίσια της συμμετοχής της ΠΟΕΔ στην τρίωρη στάση εργασίας ωστόσο τα παιδιά θα μείνουν στο σχολείο υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών μέχρι την ώρα που θα σχολάσουν.

Ως εκ τούτου εξήγησε πως δεν συντρέχει οποιοσδήποτε λόγος για να παραλάβει κάποιος το παιδί του νωρίτερα.

Διευκρίνισε ότι τα παιδιά θα απασχοληθούν από τους δασκάλους τους και θα τους επεξηγηθεί για ποιο λόγο γίνεται η απεργία, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους είναι καλό να ξέρουν τα παιδιά γιατί απεργούν οι γονείς τους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.