«Θα πάμε την τδβκ μπροστά», δήλωσε ο Ερσίν Tατάρ ενώπιον αθλητών από 16 χώρες

Ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ δήλωσε χθες Κυριακή ότι «ο τουρκοκυπριακός λαός θα πορευθεί με αποφασιστικότητα» και θα συνεχίσει το έργο του για να πάρει μπροστά την «τδβκ», σύμφωνα με τον παράνομο Μπαϊράκ.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, μιλώντας σε εκδήλωση με αφορμή το «2ο διεθνές κύπελλο τοξοβολίας ειρήνης και ελευθερίας» που διοργανώθηκε από την Ένωση Τοξοβόλων Τουρκίας και το ίδρυμα Γιουνούς Εμρέ στην κατεχόμενη Κερύνεια, στο πλαίσιο των «εορτασμών» για τη «εορτή ειρήνης και ελευθερίας 20ης Ιουλίου», ο κ. Τατάρ ευχαρίστησε τους διοργανωτές καθώς και τους συμμετέχοντες αθλητές που προέρχονται από 16 διαφορετικές χώρες.

Ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» υφίσταται ακόμα «μεγάλες αδικίες και απομόνωση» και τόνισε τη σημασία που έχει για τα κατεχόμενα η διοργάνωση της εκδήλωσης και η συμμετοχή διαγωνιζόμενων από 16 χώρες.

Αναφορικά με την 48η επέτειο της «ειρηνευτικής επιχείρησης», όπως χαρακτήρισε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974, ο Τατάρ δήλωσε ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» θα συνεχίζει την πορεία του με αποφασιστικότητα παρ’ όλες τις αντιξοότητες. Υποστήριξε δε ότι η «μητέρα πατρίδα» Τουρκία βρίσκεται, όπως έκανε πάντα, δίπλα στους Τουρκοκύπριους και σημείωσε τη σημασία που έχει αυτό για τον τουρκοκυπριακό «λαό».

Υποστήριξε ακόμα ότι τόσο ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν όσο και οι Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια «για να γίνει γνωστός στον κόσμο ο αγώνας των Τουρκοκυπρίων».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.