Θα παραμείνει ο Ευρωβουλευτής του λαού της ΕΔΕΚ, λέει ο Δ. Παπαδάκης

Ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης δήλωσε πως παραμένει ο Ευρωβουλευτής του λαού της ΕΔΕΚ και θα συνεχίσει να αγωνίζεται, με πάθος, κόντρα σε αυταρχισμούς και μεθοδεύσεις, με πίστη στις αρχές της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού.

Χθες βράδυ, ομόφωνα το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΚΣ ΕΔΕΚ αποφάσισε τη διαγραφή του ευρωβουλευτή από το μητρώο των μελών του κόμματος. Ο κ. Παπαδάκης βρίσκεται στο Στρασβούργο για τις εργασίες της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου.

«Δεν αποτελεί έκπληξη, η απόφαση του εντεταλμένου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΔΕΚ», είπε ο κ. Παπαδάκης σε δήλωσή του στο Στρασβούργο, λέγοντας ότι «έπεσε η αυλαία, άλλης μίας πράξης, της παράστασης που στήθηκε εις βάρος μου, από τον κ. (Μαρίνο) Σιζόπουλο και την παρέα του”.


Χαρακτήρισε την απόφαση «προειλημμένη και μάλιστα πολύ πριν την έναρξη της διαδικασίας. Μιας διαδικασίας στημένης, από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου. Μιας διαδικασίας μολυσμένης και διάτρητης. Ενός Πειθαρχικού Συμβουλίου, χωρίς ίχνος αντικειμενικότητας και αμεροληψίας», είπε, προσθέτοντας ότι η «προσπάθεια ηθικής σπίλωσης και πολιτικής εξόντωσής μου, που εντάθηκε χωρίς επιτυχία την περίοδο των Ευρωεκλογών, συνεχίστηκε μετά την εκλογή μου, με την περιβόητη δίωξη μου».

Εξέφρασε λύπη «που ο κ. Σιζόπουλος και οι περί αυτόν, συνεχίζουν να αδυνατούν να αντιληφθούν ότι με τις ενέργειές τους οδηγούν την ΕΔΕΚ, στον επικίνδυνο κατήφορο της εσωστρέφειας και της καταστροφής», λέγοντας ότι η ΕΔΕΚ, «έχει απομακρυνθεί από τις παραδοσιακές αρχές και αξίες της και έχει καταστεί χώρος ξεκαθαρίσματος “λογαριασμών”.

Διαβεβαίωσε ότι είναι και θα παραμείνει «ο Ευρωβουλευτής του λαού της ΕΔΕΚ, με πλήρη σεβασμό και υπόλογος, απέναντι στην συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Κόμματος και των προοδευτικών πολιτών που με επέλεξαν, απέναντι στο σύνολο του περήφανου κόσμου της ΕΔΕΚ και απέναντι στην Κυπριακή κοινωνία. Είμαι και παραμένω ΕΔΕΚιτης, είτε είμαι γραμμένος στα κατάστιχά τους είτε όχι. Είμαι και παραμένω ο ίδιος άνθρωπος, που τίμησαν 12 χιλιάδες συμπολίτες μας με τη ψήφο τους».


Θα συνεχίσει, πρόσθεσε να αγωνίζεται «με πάθος, κόντρα σε αυταρχισμούς και μεθοδεύσεις, με πίστη στις αρχές της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, που ο κ. Σιζόπουλος και η παρέα του παραβιάζουν κατ εξακολούθηση».

Τέλος είπε ότι «τα υπόλοιπα θα τα χειριστούν οι δικηγόροι μου και θα κριθούν από την δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.