Θα πάρουμε τα εμβόλια της ΕΕ, δήλωσε ο Τατάρ μετά τον εμβολιασμό του με Sinovac

Σίγουρα θα πάρουμε τα εμβόλια από την ΕΕ, δεν είναι σωστό να δημιουργούμε πολεμική για θέματα υγείας, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ μετά την διαδικασία εμβολιασμού του με το Sinovac, ευχαριστώντας τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν για τις 20.000 δόσεις, που έστειλε στο ψευδοκράτος χθες και μπόρεσε να αρχίσει σήμερα ο εμβολιασμός.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΔιαβάστε επίσης:

Αύριο ή μεθαύριο αρχίζουν οι εμβολιασμοί στα κατεχόμενα – Αντιδράσεις στις δηλώσεις Τατάρ

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ ήταν ο πρώτος, που εμβολιάστηκε στις 11.30 σήμερα το πρωί στο νέο νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας, όπου άρχισε ο εμβολιασμός και τον ακολούθησαν ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ και ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί. Όλοι τους προέβησαν μετά σε δηλώσεις.

Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι οι 20.000 του κινεζικού εμβολίου από την Τουρκία είναι η πρώτη παραλαβή και θα ακολουθήσουν κι άλλες και ο εμβολιασμός είναι μια ευκαιρία για να υπάρξει και πάλι επιστροφή σε μια φυσιολογική ζωή. Υπάρχουν πολλές χώρες που έχουν πρόβλημα προμήθειας των εμβολίων, εμείς όμως – ας είναι καλά ο Τούρκος Πρόεδρος- πήραμε 20.000 δόσεις, είπε, ευχαριστώντας τον.

«Προχθές έκανα μια αναφορά στην ΕΕ. Εμείς βεβαίως και θα πάρουμε τα εμβόλια που θα έρθουν από την ΕΕ, ως κυβέρνηση. Το να το παίρνεις αλλού αυτό το ζήτημα, να δημιουργείς πολεμική, δεν είναι σωστό. Είναι θέμα υγείας, ανθρωπιστικό». Γι’ αυτό, συνέχισε, θα προσπαθήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα να εμβολιάσουν όλον τον πληθυσμό αν γίνεται και να ανορθώσουν την οικονομία μια ώρα αρχύτερα.

Υπάρχουν, δήλωσε ο κ. Τατάρ, δυσκολίες στους εμπόρους, τον τουρισμό, την τριτοβάθμια εκπαίδευση, πραγματικές δυσκολίες, αλλά συνεχίζουν τις προσπάθειες ώστε όλοι να παραμείνουν υγιείς. «ΓΙ αυτό έκανε σήμερα εγώ το εμβόλιο», είπε ο Τ/κ ηγέτης καλώντας τον κόσμο να το κάνουν όλοι με βάση το εμβολιαστικό πλάνο του «υπουργείου υγείας».  «Ως ένα άτομο που έκανε το εμβόλιο είμαι πολύ ευτυχισμένος, αισθάνομαι πολύ καλά. Eίναι ένα δοκιμαστικό εμβόλιο. Δεν υπάρχει όμως λόγος δισταγμού. Γι’ αυτό η ευχή μου είναι όλοι να εμβολιαστούν άμεσα». Τον αγώνα αυτό τον δώσαμε όλοι μαζί, αλλά η Τουρκία είναι πάντα στο πλευρό μας, πρόσθεσε.

Ερσάν Σανέρ

Ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ είπε ότι με βάση τις συνομιλίες τους με την Τουρκία, στόχος είναι να εμβολιαστούν 250.000 άτομα και να εξασφαλίσουν 500.000 δόσεις εμβολίων, ώστε να εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού. Και τότε, συνέχισε, θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν και στους τομείς τουρισμού και εκπαίδευσης. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η διασφάλιση της υγείας των πολιτών μέσω του συστήματος υγείας, θα έχει και οικονομικό όφελος για το ψευδοκράτος.

Αλί Πιλλί

Ο «λαός» να είναι ήσυχος, θα προμηθευτούμε το συντομότερο όλα τα εμβόλια που χρειάζεται ώστε μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχουν τελειώσει οι εμβολιασμοί, δήλωσε ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί αναφέροντας ότι ο ίδιος δεν αισθάνεται καμιά παρενέργεια από το Sinovac.

Πρώτα, είπε, θα εμβολιαστούν οι επαγγελματίες υγείας στα νοσοκομεία αλλά και οι «βουλευτές» και μετά οι άνω των 65 ετών. Υπάρχουν, πρόσθεσε, τριών ειδών εμβόλια, όλα αξιόπιστα και εκεί και όπου έχουν διαπιστωθεί κάποιες παρενέργειες, διαρκούν πολύ μικρό διάστημα. Γι αυτό κάλεσε τον κόσμο να προμηθευτεί την κάρτα εμβολιασμού και να κάνει το εμβόλιο.

Ο κ. Πιλλί ανέφερε επίσης ότι τη Δευτέρα θα πάρουν και τις πρώτες 1000 δόσεις των εμβολίων από την ΕΕ, που θα χρησιμοποιηθούν για να εμβολιαστούν εντός 5 ημερών 1000 άτομα άνω των 65 ετών. «Στόχος μας τον Απρίλιο, ο Covid-19 να είναι υπό έλεγχο. Το εμβόλιο είναι σημαντικό. Πρέπει όλοι να το κάνουν».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.