Δεν θα πεις εσύ στους Σκαλιώτες τι έχει γίνει…

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απευθύνει χαιρετισμό στην 21η τελετή απονομής του Βραβείου της Χρονιάς «Μανώλης Χριστοφίδης».

Του Τάσου Περδίου

«Νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί σήμερα, μέσω της περιοδείας, διαπίστωσα ιδίοις όμμασι την αναγεννημένη Λάρνακα, που δεν θυμίζει σε τίποτα αυτή των προηγούμενων δεκαετιών. Μία Λάρνακα που βρίσκεται σε εμφανή τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

Μία πόλη η οποία, μέσα από μία σειρά έργων κοινής ωφελείας και αναπτυξιακής υφής που υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, ανταποκρίνεται πλέον στα διαχρονικά αιτήματα και ανάγκες των κατοίκων της, οι οποίοι δικαίως είχαν την απαίτηση να δουν την πόλη τους να αναμορφώνεται και να καθίσταται κέντρο οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και τουριστικής αναφοράς.

Και αυτήν ακριβώς την εικόνα του σύγχρονου, ευρωπαϊκού δήμου αποκτά η Λάρνακα: Με αναβαθμισμένες υφιστάμενες, αλλά και νέες υποδομές, με υπηρεσίες που την καθιστούν πιο ανθρώπινη και λειτουργική. Που εξυπηρετούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Που αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματά της, μετατρέποντάς την σε ελκυστικό τόπο διαβίωσης, δραστηριοποίησης, αλλά και μοναδικό τουριστικό προορισμό».

Εδώ, ο Νίκος Αναστασιάδης επιδαψιλεύει δάφνες στη Λάρνακα στην ομιλία του στις 27 Ιανουαρίου 2023, αφού είδε την καινούργια δημοτική αγορά, το καινούργιο σύμπλεγμα Ζουχουρί, τους νέους δρόμους και πλατείες στο κέντρο.

Παρακάτω, έσταξε μέλι και για το έργο του λιμανιού και της μαρίνας:

«Είναι αρκετό και μόνο να αναφέρω ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Κύπρο, με εκτιμώμενη συνολική δαπάνη 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το πλέον σημαντικό είναι ότι πέραν της δημιουργίας 4 και πλέον χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας και την αναβαθμισμένη ταυτότητα που θα προσδώσει στο τουριστικό μας προϊόν, τα πρόσθετα εκτιμώμενα οφέλη για την οικονομία υπολογίζεται να ξεπεράσουν τα 120 εκατομμύρια ευρώ ετησίως κατά την περίοδο πλήρους ανάπτυξης».

Κάνεις φιλότιμη προσπάθεια να μας τρελάνεις, αλλά δεν θα τα καταφέρεις.  Αυτός, είναι ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος, στο Προεδρικό Μέγαρο τον Απρίλιο του 2014, εκστόμισε το αξέχαστο «Δεν θα μου πουν εμένα οι Σκαλιώτες τι θα κάνω».

Αυτό ως απάντηση όταν οι Σκαλιώτες, διά της Επιτροπής Ανάπτυξης, δοκίμασαν να ψελλίσουν ότι ήταν εντελώς αδιανόητο η κυβέρνηση να μετατρέψει το λιμάνι της Λάρνακας σε βάση χημικών, ραδιενεργών και εκρηκτικών υλικών δίπλα στις Φοινικούδες. Αυτό ήταν πριν 9 χρόνια το όραμα του Νίκου Αναστασιάδη για τη Λάρνακα.

Ο δε εσχάτως πολυαγαπημένος του Αβέρωφ Νεοφύτου, συνέχιζε το βιολί μέχρι το 2016.  Όταν στις 10 Φεβρουαρίου 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας απέρριψε την παράταση της παρουσίας των εταιρειών υδρογονανθράκων στο λιμάνι, ο Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωνε επί λέξει τα εξής: «Εάν εγώ ήμουν εκτελεστικός διευθυντής αυτών των εταιρειών θα έφευγα χθες από την Κύπρο, έναν αφιλόξενο τόπο για τις επιχειρήσεις».

Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε και για να μη μας τρελάνετε…

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.