Ορίζοντας/ Παράθυρα

Λιόλια, μία {συγκινητική!} ιστορία αγάπης

Θα σας πω μιαν ιστορία απλή και λυπητερή, γιατί απλή και λυπητερή είναι η ζωή…

Η Μemorandum Theatre Group (αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Mπρατάκο, Αλέξανδρο Αχτάρ και Χριστίνα Κωνσταντίνου) έπειτα από τον κύκλο παραστάσεων της «Φαίδρας» του Γιάννη Ρίτσου επιστρέφει με τη δεύτερη θεατρική της παραγωγή «Λιόλια» σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Μπρατάκου. Η Λιόλια  είναι βασισμένη στην Κερένια κούκλα, το κορυφαίο «αθηναίικο μυθιστόρημα» του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου που έφερε έναν διαφορετικό αέρα στην ελληνική λογοτεχνία των αρχών του 20ού αιώνα και σκανδάλισε στην εποχή του μιας και ο κύριος άξονας του έργου αφορά σε ένα ιδιότυπο «ερωτικό τρίγωνο».

Όπως αναφέρει η Μemorandum Theatre Group: «Η Κερένια κούκλα  είναι το δεύτερο βιβλίο του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου (1867-1911), το οποίο πρωτοδημοσιεύτηκε σε συνέχειες στην εφημερίδα Πατρίς το 1908 και εκδόθηκε ως αυτοτελές βιβλίο το 1911, τη χρονιά του πρώιμου θανάτου του συγγραφέα.  Κορυφαίο συμβολιστικό έργο της ελληνικής πεζογραφίας, προκάλεσε σάλο στην εποχή της, τόσο για τη δημοτική γλώσσα της, που στοίχισε στο έργο πολλές εκδοτικές περιπέτειες, όσο και για την τολμηρότητα του θέματος, που πήγαινε κόντρα στον καθωσπρεπισμό. Το μυθιστόρημα αυτό, που αγαπήθηκε και επανεκδόθηκε πολλές φορές, έγινε το πρώτο ελληνικό λογοτεχνικό έργο που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1916 από τον Μιχάλη Γλητσό, θεατρικό έργο, τηλεοπτική σειρά και graphic novel.»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Δραματουργία:  Παναγιώτης Μπρατάκος / Αλέξανδρος Αχτάρ, Σκηνοθεσία:  Παναγιώτης Μπρατάκος, Μουσική / Μουσική Διδασκαλία:  Δημήτρης Σπύρου, Σκηνικά / Κοστούμια:  Σωσάννα Τομάζου, Φωτισμοί:  Καρολίνα Σπύρου, Κινησιολογία:  Αλέξανδρος Αχτάρ, Φωτογραφίες: Αντώνης Φραγκούς
Παίζουν: Λέα Μαλένη, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Αλέξανδρος Αχτάρ, Κρίστη Χαραλάμπους

Δεύτερη Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου

Πρεμιέρα

20 Δεκεμβρίου στις 20:30 

Παραστάσεις

21, 22, 27, 28, 29 Δεκεμβρίου 2019

11 και 12 Ιανουαρίου 2020 στις 20:30 

Τηλέφωνα  Επικοινωνίας και Κρατήσεων:  96211590 | 99659847

Liolia 1 Photo Credits Antonis Frangous

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.