Θα βρεθούν λύσεις για το Νοσοκομείο Αθαλάσσας, δηλώνει η Υπουργός Υγείας

Η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη σε συνάντηση με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό.

Θα εξεύρουμε λύσεις για αποσυμφόρηση στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας γιατί υπάρχει υπερπληρότητα, δήλωσε την Παρασκευή η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη, σε σχόλιο για επιστολή της ΠΑΣΥΝΟ για την κατάσταση.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο διάσκεψης Τύπου για τον καρκίνο του προστάτη, η Υπουργός προανήγγειλε επίσκεψή της στο Νοσοκομείο την ερχόμενη βδομάδα.

«Σίγουρα θα επισκεφθώ το Νοσοκομείο, ήταν στα πλαίσια των επισκέψεών μου, έχω πάει ήδη δύο φορές, επίκειται και η τρίτη φορά και λόγω αυτών των καταστάσεων θα επισπεύσω την επίσκεψή μου την ερχόμενη βδομάδα», ανέφερε.

Η Υπουργός είπε ότι θα βρεθούν λύσεις και ότι στο άμεσο διάστημα θα δημιουργηθούν σπιτάκια στα Λατσιά, τα εγκαίνια των οποίων θα γίνουν σύντομα και «θα αποσυμφορηθεί λίγο η κατάσταση, γιατί υπάρχει συμφόρηση».

«Σίγουρα υπάρχει μια υπερπληρότητα στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο και προσπαθούμε να βρεθούν λύσεις, με τα εγκαίνια αυτών των σπιτιών σύντομα θα υπάρχει μια σχετική αποσυμφόρηση και επίσης σύντομα στοχεύουμε να δημιουργηθεί μια ξέχωρη κλινική στο Νοσοκομείο Λεμεσού, άρα και με αυτό το τρόπο θα αποσυμφορήσουμε τη κατάσταση», ανέφερε η κ. Κανάρη.

Υπενθύμισε ότι τον Απρίλιο του 2024 θα γίνουν και τα εγκαίνια του καινούργιου κτιρίου του Νοσοκομείου Αθαλάσσας αφού μέσα στα σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας ο ΟΚΥΠΥ θα ολοκληρώσει αυτό το έργο «και εκεί θα έχουμε μια πολύ καλύτερη κατάσταση».

Επαφές με κέντρο στο Λονδίνο για υποδομή για ασθενείς με νόσους του ήπατος

Σε ερώτηση για την κατάσταση των ασθενών με νόσους του ήπατος με αφορμή και επιστολή δικηγόρου για πελάτη-ασθενή του, η Υπουργός ανέφερε πως υπάρχει ένα προσχέδιο μνημονίου από πλευράς του Υπουργείου Υγείας και του συγκεκριμένου κέντρου στο Λονδίνο.

«Δεν υπάρχει συμφωνία και άρα έχουμε ήδη από καιρό προχωρήσει στην συνάντηση με το κέντρο αυτό για να ολοκληρώσουμε τις συμφωνίες και να βρεθούν λύσεις για δημιουργία υποδομών σε ένα αναγκαίο τομέα. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης αρχές Οκτωβρίου, θα σας ανακοινώσουμε τα επόμενα στάδια για την υποδομή αυτή», ανέφερε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy