Δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις αν δεν γίνει αποδεκτή λύση «δύο κρατών», είπε o Ερτουγρούλογλου

Δεν πρόκειται να δεχθούν ποτέ να περιέλθει στην ημερήσια διάταξη μια νέα διαπραγματευτική διαδικασία στο Κυπριακό, ενόσω δεν γίνεται αποδεκτή η θέση τους περί «δύο κυρίαρχων ίσων κρατών με ίσο καθεστώς εκπροσώπησης» στην Κύπρο, δήλωσε ο «υπουργός εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Γκιουνές» γράφει ότι ο κ. Ερτουγρούλογλου, σχολιάζοντας το κατά πόσο υπάρχει πιθανότητα συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη το Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, απάντησε ότι ενόσω δεν γίνεται αποδεκτή η «ύπαρξη δύο κυρίαρχων ίσων κρατών στην Κύπρο με ίσο καθεστώς εκπροσώπησης, δεν πρόκειται ποτέ να συμμετάσχουν σε μια νέα διαπραγμάτευση για το Κυπριακό».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι «στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστοί κυρίαρχοι λαοί» και είπε ότι «αυτοί οι λαοί έχουν ο καθένας το δικό τους κράτος. Και ενόσω δεν γίνεται αποδεκτή η ύπαρξη αυτών των κρατών και δεν κατοχυρώνεται ό,τι οι συνομιλίες θα διεξαχθούν ανάμεσα σε αυτά τα δύο κράτη, δεν πρόκειται να υπάρξουν συνομιλίες».

Αναφερόμενος στις συζητήσεις που γίνονται περί προσάρτησης ψευδοκράτους – Τουρκίας , ο κ. Ερτουγρούλογλου είπε ότι «κατά τις επαφές μου στο εξωτερικό, με ρωτούν ‘εσείς θέλετε προσάρτηση με την Τουρκία, είναι αλήθεια ότι η Τουρκία θέλει να σας προσαρτήσει;’. Κοιτάξτε, η Τουρκία, δεν έχει τέτοια πολιτική που να αφορά την προσάρτηση της ΤΔΒΚ. Δεν υπάρχει τέτοια επιθυμία ή τέτοια βούληση για προσάρτηση», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.