Νέες αυξήσεις τιμών στο επόμενο διάστημα – Σε γάλα,ψωμί,ζυμαρικά

Θα υπάρξουν νέες αυξήσεις στο επόμενο διάστημα, ωστόσο οι υπεραγορές είναι έτοιμες να βρουν λύσεις σχολίασε στην Πρωινή Έκδοση του Astra 92,8 , ο Γραμματέας του συνδέσμου υπεραγορών Αντρέας Χατζηαδάμου.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι όλες οι επιχειρήσεις που θα μετακυλήσουν τις αυξήσεις στους καταναλωτές. Έκανε λόγο για αχρείαστο πανικό και υπερβολές και σημείωσε ότι οι υπεραγορές θα κάνουν ότι μπορούν για να απορροφήσουν αυτές τις αυξήσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συνδέσμου λιανικού εμπορίου Μάριος Αντωνίου είπε ότι σίγουρα δεν χρειάζεται πανικός, ωστόσο την ίδια ώρα δεν πρέπει κανείς να υποτιμά την κατάσταση. Ο κύριος Αντωνίου είπε ότι στόχος είναι η απορρόφηση του μεγαλύτερου κόστους, ώστε οι καταναλωτές να μην επωμιστούν όλο το βάρος των αυξήσεων. Έκανε λόγο για αύξηση της τιμής του ψωμιού κατά 20%, των ζυμαρικών στο 20% και του γάλακτος 3%.

Ο κύριος Αντωνίου είπε επίσης ότι υπάρχει οδηγία της Ε.Ε προς τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών να προχωρήσουν με αντισταθμιστικά μέτρα για στήριξη των ευάλωτων ομάδων. Εκτίμησε τέλος ότι οι αυξήσεις θα ισχύουν μέχρι τα μέσα του 2022.

Υπάρχει επάρκεια κρέατος στην αγορά και αυτός είναι ο λόγος που οι τιμές παραμένουν σταθερές, σχολίασε στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος του συνδέσμου κρεοπωλών.

Ο Κώστας Λειβαδιώτης απέρριψε τις αναφορές για αύξηση στην τιμή του χοιρινού και τόνισε ότι αν κάποιοι εστιάτορες αύξησαν την τιμή ειδικά στο σουβλάκι αυτό δεν οφείλεται στους κρεοπώλες ή στους κτηνοτρόφους.

Όσον αφορά στις τιμές των υπολοίπων ειδών κρέατος, ο κύριος Λειβαδιώτης είπε ότι αναμένεται μικρή αύξηση στη τιμή του κοτόπουλου και των βοοειδών. Πρόσθεσε πάντως ότι δεν πρέπει να προκαλείται πανικός.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.