Θανατηφόρο: Ήταν στο δρόμο γιατί στα πεζοδρόμια ήταν σταθμευμένα αυτοκίνητα

Ο θάνατος του 69χρονου παραπληγικού Μιχάλη Σεβαστίδη το μεσημέρι στη Λευκωσίας, επαναφέρει στην επιφάνεια το θέμα της έλλειψης συνείδησης από του Κυπρίους αφού ο Σεβαστίδης αναγκαζόταν να οδηγεί το ηλεκτρικό του τροχοκάθισμα στο δρόμο καθώς στα πεζοδρόμια υπήρχαν σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Αίσθηση προκαλεί η ανάρτηση του Δημήτρη Λαμπριανίδη, Πρόεδρου της Οργάνωσης Παραπληγικών αφού όπως αναφέρει, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί ένα ατύχημα καταλογίζοντας ευθύνες, εκτός από τους ασυνείδητους οδηγούς και στην αστυνομία που όπως λέει δεν δίνει σημασία σε πολλές τροχαίες παραβάσεις που συμβαίνουν καθημερινά.

«Ήταν θέμα χρόνου, δυστυχώς συνέβηκε. Ένα άτομο σε αναπηρικό τροχοκάθισμα ο οποίος αναγκασμένος να διακινείται στο δρόμο αφού τα πεζοδρόμια ήταν γεμάτα αυτοκίνητα χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και έχασε τη ζωή του. Ευθύνες φέρει και η αστυνομία η οποία δεν επιτηρεί επαρκώς το οδικό δίκτυο και δεν δίνει σημασία σε πολλές τροχαίες παραβάσεις που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας εντός των πόλεων. Παραβάσεις που επειδή δεν τιμωρούνται οι οδηγοί νοιώθουν ατιμώρητοι και οδηγούν απρόσεκτα συχνά κάνοντας πιο σοβαρές παραβάσεις. Παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμια + απρόσεκτοι οδηγοί = τροχαία ατυχήματα. Σίγουρα φταίει ο ανθρώπινος παράγωντας, σε αυτή την περίπτωση οι αρχές που δεν εκτελούν τα καθήκοντα τους επαρκώς. Αιωνία η μνήμη και κουράγιο στην οικογένεια του θανώντα. Ελπίζουμε να είναι ο τελευταίος που χάνεται τόσο άδικα».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.