Θανατηφόρο Μουταγιάκας: Στα χέρια της Αστυνομία μαρτυρία

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους αρκετό ανακριτικό έργο, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί αναπαράσταση στο σημείο

Μέσω των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία η οποία μπορεί να βοηθήσει ώστε να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια της τραγωδίας που σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους αρκετό ανακριτικό έργο, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί αναπαράσταση στο σημείο. Ο 50χρονος οδηγός από την Ρωσία, ο οποίος φέρεται να προκάλεσε την μοιραία σύγκρουση, που στοίχησε τη ζωή του άτυχου Παναγίωτη Χριστοφόρου, νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη κάταγμα σπονδύλου, θλάσεις στο κεφάλι και διάφορα άλλα κτυπήματα στο σώμα του, ωστόσο είναι εκτός κινδύνου και νοσηλεύεται στο χειρουργικό τμήμα του γενικού νοσοκομείου Λεμεσού.

Το χρονικό 

Στα συντρίμμια του αυτοκινήτου του άφησε την τελευταία του πνοή ο 27χρονος Παναγιώτης Χριστοφόρου, όταν το όχημα του κτυπήθηκε, στο πίσω μέρος, από αυτοκίνητο που οδηγούσε 50χρονος, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, παρά την έξοδο Μουταγιάκας. Ο 50χρονος, ρωσικής καταγωγής, τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Αιτία του νέου θανατηφόρου, που σημειώθηκε γύρω στη μια μετά να μεσάνυχτα, είναι και αυτή τη φορά ο ανθρώπινος παράγοντας, δήλωσε στη σκηνή ο υπεύθυνος της τροχαίας Λεμεσού, Μιχάλης Μιχαήλ, αφού εκτιμάται πως το όχημα του 50χρονου κινείτο με υπερβολική ταχύτητα, κάτι που αναμένεται να διακριβωθεί από τις εξετάσεις.

Ο θάνατος του άτυχου 27χρονου ήταν ακαριαίος.

Σύμφωνα με τον κ.Μιχαήλ «ενώ κατευθύνονταν δυτικά, προς Λεμεσό, το αυτοκίνητο του 27χρονου κτυπήθηκε στην πίσω πλευρά από το αυτοκίνητο του 50χρονου αλλοδαπού, ενώ από τη σύγκρουση, η οποία ήταν βιαιότατη, το αυτοκίνητο κτύπησε διαδοχικά στα μεταλλικά κιγκλιδώματα του αυτοκινητόδρομου, με αποτέλεσμα να καταλήξει σε μια απόσταση γύρω στα 200 μέτρα από το σημείο που κτυπήθηκε».

Λόγω του δυστυχήματος, το συγκεκριμένο σημείο του αυτοκινητόδρομου, με κατεύθυνση τη Λεμεσό, είχε κλέισει για την τροχαία κίνηση, μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων.

Ο 50χρονος υποβλήθηκε σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης με ένδειξη 111μg℅ αντί 22μg℅ που είναι το επιτρεπτό από το νόμο όριο.