Θάνατος 15χρονης: Πώς σχολιάζει ο ΟΚΥπΥ την διαθεσιμότητα των δύο γιατρών στο Μακάρειο

«Η απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας να τεθούν σε διαθεσιμότητα δύο γιατροί που εργάζονται στο Μακάριο Νοσοκομείο για τρείς μήνες, αφορά μόνο τη διευκόλυνση του ανακριτικού έργου της Αστυνομίας μέχρι τη συμπλήρωση της έρευνας», σημειώνει ο ΟΚΥπΥ.

Αναλυτικά:

«Το Μακάριο Νοσοκομείο έχει σώσει χιλιάδες παιδιά και η αφοσίωση των γιατρών καθημερινά στο λειτούργημα τους είναι ο ανατοκισμός της εμπιστοσύνης και στήριξης που ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας οφείλει να δείξει προς το ιατρικό δυναμικό του.

Ο ΟΚΥπΥ σέβεται βαθιά την προσφορά των ιατρών του Μακαριου Νοσοκομείου και το ίδιο συμβαίνει και με εκατοντάδες γονείς που αναγνωρίζουν από προσωπικό βίωμα το σημαντικό έργο που επιτελούν.

Το Μακάριο Νοσοκομείο έχει ήδη παραδώσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης στην ανακριτική ομάδα και ο Οργανισμός συνεργάζεται στενά με τις αρχές για την ολοκλήρωση της έρευνας.

Οσο η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ο οργανισμός δεν δύναται να προβεί σε οποιεσδήποτε δηλώσεις».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο γιατροί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά τις καταγγελίες της οικογένειας για ιατρική αμέλεια.

Η 15χρονη απεβίωσε τον περασμένο Μάρτιο στο Μακάρειο Νοσοκομείο λίγες μέρες μετά την επέμβαση για μεταμόσχευση νεφρού, ενώ είχε διαπιστωθεί ότι είχε όγκους.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.