Θάνατος 16χρονου μαθητή: Αλκοολική δηλητηρίαση – Πόσα mg ανιχνεύτηκαν στο αίμα του

Ο θάνατός του οφείλεται σε αλκοολική δηλητηρίαση

Από αλκοολική δηλητηρίαση ο θάνατος του 16χρονου μαθητή, Παναγιώτη Στεφανή. Σημειώνεται ότι ανιχνέυτηκαν στο αίμα του 340 ml αλκοόλης, ενώ θα ερευνηθεί κατά πόσο η κατανάλωση του αλκοόλ συνδέεται με το μπούλνγκ.

Η συνέχεια εναπόκειται στις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα αφού μελετήσει τον φάκελο.

Υπενθυμίζεται ότι, ο θάνατος του μαθητή, επήλθε τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου στο χωριό Τρούλλοι της επαρχίας Λάρνακας, κατά τη διάρκεια εφηβικού πάρτι

Περιέπεσε σε κώμα πριν εκπνεύσει

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Φιλελεύθερου”, τα 340 ml αλκοόλης που ανιχνεύθηκαν στο αίμα του και άλλα υγρά που λήφθηκαν μεταθανάτια από τη σορό, σύμφωνα με επιστημονικές πηγές, παραπέμπουν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ο 16χρονος περιέπεσε σε κώμα πριν εκπνεύσει, αλλά αυτή τη χρονική περίοδο φαίνεται πως δεν υπήρξε καμιά πρωτοβουλία ή ενέργεια για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Τα 340 ml αλκοόλης στο αίμα, θα ήταν μια ακραία επιβαρυντική κατάσταση, για τον οργανισμό ακόμα και ενός υγιούς ενήλικα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι έκδηλο ότι: Στο εφηβικό πάρτι στους Τρούλλους στις 14 Απριλίου, έγινε εκτεταμένη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, αλλά προκύπτουν και βάσιμα ερωτήματα πλέον κατά πόσο ο ανήλικος κατανάλωσε οικειοθελώς όλη αυτή την ποσότητα αλκοόλης ή εξαναγκάστηκε ψυχολογικά ή και σωματικά.

Κι αυτό, ενώ υπάρχουν βίντεο που τον δείχνουν, αλλά και μαρτυρίες στην κοινότητα ότι γίνονταν και πριν την τραγωδία πάρτι με αλκοόλ και διαγωνισμοί κατανάλωσης αλκοόλ με τη συμμετοχή όχι μόνο του θύματος αλλά και άλλων συνομήλικων του.

Προστίθεται ότι, στον φάκελο της υπόθεσης αναμένεται ότι θα υπάρχουν ευρήματα και συμπεράσματα που ίσως να μην είναι ποινικά κολάσιμα από τη Δικαιοσύνη, όσον αφορά το μπούλινγκ.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την κατανάλωση αλκοόλ, ο Παναγιώτης κάποια στιγμή αισθάνθηκε αδιαθεσία και όταν εξήλθε στην αυλή της οικίας και κάθισε στο γρασίδι, απώλεσε τις αισθήσεις του, ενώ ακουγόταν ροχαλητό από τους πνεύμονες του, γεγονός που κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες εξέλαβαν ως ένδειξη ότι ο 16χρονος αποκοιμήθηκε.

Και μόνο αφού παρήλθε χρόνος, ανησύχησαν κάποιοι νεαροί και αναζήτησαν βοήθεια από μεγαλύτερους σε ηλικία.

Ανάμεσα τους και ο αστυνομικός πατέρας ενός παιδιού, που ήταν ο πρώτος ίσως άνθρωπος που κατέβαλε ουσιαστική προσπάθεια για να επαναφέρει το παιδί, αλλά όμως ήταν πλέον αργά.

Θάνατος 16χρονου: Κάποιοι τον προέτρεπαν να καταναλώσει αλκοόλ με το ζόρι

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.