Θάνατος 27χρονης ΣΥΟΠ: Τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι εμπειρογνώμονες- «Έγιναν λάθη…»

Στο στρατόπεδο του Κόρνου, εκεί όπου σημειώθηκε το δυστύχημα που έκοψε το νήμα της ζωής 27χρονης ΣΥΟΠ, επικεντρώνονται οι έρευνες του Υπουργείου Άμυνας.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του Άστρα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Χρίστος Πιερή, ανέφερε ότι η Εθνική Φρουρά οφείλει να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα.

Σημείωσε ότι είναι φανερό ότι έγιναν λάθη, τα οποία πρέπει να εντοπιστούν, λέγοντας ότι ο τρόπος διεξαγωγής της άσκησης είναι τυποποιημένος και δεν επιτρέπει τέτοια συμβάντα.

Ο κ. Πιερή τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, προσθέτοντας ότι όλα τα ερωτήματα είναι εύλογα.

Ανέφερε ότι οι εμπειρογνώμονες της Αστυνομίας θα ερευνήσουν αν ήταν ανθρώπινο λάθος, θέμα συντήρησης ή υπερβολικής ταχύτητας.

Εκτίμησε πάντως ότι σύντομα θα δοθούν απαντήσεις.

«Κακώσεις ασύμβατες με τη ζωή»

Σύμφωνα με τον χειρούργο Χρύσανθο Γεωργίου, ο οποίος ανέλαβε την 27χρονη αμέσως μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο, «λήφθηκαν όλα τα δέοντα μέτρα για να αντιμετωπιστεί, βάσει των πρωτοκόλλων αντιμετώπισης των τραυματιών, σταθεροποιήθηκε και μεταφέρθηκε στην Εντατική Μονάδα, όπου είχαμε  δέυτερο περιστατικό ανακοπής. Οι κακώσεις της ήταν ασύμβατες με τη ζωή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα κατατεθεί πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο έτσι ώστε η κηδεία της 27χρονης να τελεστεί δημοσία δαπάνη.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.