Θάνατος 27χρονου ΣΥΟΠ: Στο εξωτερικό οδηγούνται οι έρευνες της Αστυνομίας

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο του 27χρονου ΣΥΟΠ της Εθνικής Φρουράς Παναγιώτη Γιαννιού που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο «Φιλελεύθερος» οι έρευνες της Αστυνομίας θα οδηγηθούν στο εξωτερικό με τους ανακριτές να ζητούν την άδεια ώστε να τους επιτραπεί να επισκεφθούν ειδικό εργαστήριο (πιθανόν στη Βρετανία ή τη Γαλλία) με σκοπό την ανάκτηση των δεδομένων της πτήσης του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαινε ο 27χρονος καταδρομέας την ημέρα που συνέβη η τραγωδία.

Όπως διαπιστώνεται, δεν υπάρχει στην Κύπρο κέντρο που να εξειδικεύεται στο θέμα αυτό και επειδή θεωρείται ως κομβικό σημείο στην έρευνα, οι ανακριτές θα αποταθούν σε κέντρο που ειδικεύεται στο θέμα αυτό, ώστε να καταστεί εφικτή η ανάκτηση των τεχνικών χαρακτηριστικών της πτήσης.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα στα χέρια του ειδικού κλιμακίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου που διερευνά τις συνθήκες θανάτου του 27χρονου, υπάρχουν αναφορές που αφορούν το ύψος και την ταχύτητα του ελικοπτέρου την ώρα που αυτός έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να πληγούν ζωτικά του όργανα, λόγω της βίαιης ρίψης. Όμως, για να ταυτιστούν οι αναφορές αυτές θα πρέπει και τεχνικά να εξακριβωθούν με τα στοιχεία, από το «μαύρο» κουτί του ελικοπτέρου. Είναι γι’ αυτό τον λόγο που δεν έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής καταθέσεις από τον υπεύθυνο της καμπίνας και τον υπεύθυνο ρίψης.

Η έρευνα συνεχίζεται με τη λήψη καταθέσεων από άτομα που βρίσκονταν το μοιραίο πρωινό στη θαλάσσια περιοχή της Λάρας, είτε στο έδαφος είτε στη θάλασσα, ενώ θα καλύψει και όσους έδωσαν τις σχετικές οδηγίες για τέλεση της άσκησης, ώστε να φανεί βάσει ποιων πρωτοκόλλων διεξήχθη. Παράλληλα, θα εξεταστούν τα δύο βίντεο που παραλήφθηκαν από τη σκηνή και κατέγραψαν το επεισόδιο. Το ένα βίντεο λήφθηκε μέσα από το ελικόπτερο και το άλλο από πρόσωπο που βρισκόταν στο έδαφος και έκανε λήψεις προς το ελικόπτερο.

Η έρευνα λόγω και των διαδικασιών που θα διενεργηθούν στο εξωτερικό, αλλά και στα βίντεο που παραλήφθηκαν σε σχέση με το τραγικό συμβάν, θα καθυστερήσει να ολοκληρωθεί, ωστόσο γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε να καλυφθούν όλες οι πτυχές και στο τέλος να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχουν ή όχι ευθύνες.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.