Πάφος: Την Υποστελέχωση Νοσοκομείων φέρνει ξανά στην επιφάνεια ο τραγικός θάνατος του 77χρονου

Έρευνα για το περιστατικό που σημειώθηκε στο νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς ζήτησε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας για τον 77χρονο που απεβίωσε μέσα σε ταξί, καθοδόν για το νοσοκομείο της Πάφου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 77χρονος επισκέφθηκε χθες βράδυ το νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς με πόνους.

Ωστόσο του υπέδειξαν ότι θα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο νοσηλευτήριο, λέγοντάς του όμως πως δεν μπορεί να τον μεταφέρει ασθενοφόρο.

Μάλιστα ο άτυχος 77χρονος δανείστηκε χρήματα για να πληρώσει ταξί και λίγα μέτρα πριν το ΓΝ Πάφου, κατέληξε.

Συγγενείς και φίλοι του ηλικιωμένου ζητούν να διερευνηθεί η υπόθεση.

Αυτό το περιστατικό καταδεικνύει και την υποστελέχωση του νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς όπου υπάρχει έλλειψη σε γιατρικό προσωπικό αλλά και σε κατάλληλα ιατρικά μηχανήματα  ούτως ώστε να διεκπεραιώνεται σωστή διάγνωση.

Σημειώνεται ότι γιατροί του νοσοκομείου της Πόλεως Χρυσοχούς έχουν αποσπαστεί στο Νοσοκομείο Πάφου, χωρίς να γίνει κάποια αναπλήρωση στο Νοσοκομείο της Πόλεως Χρυσοχούς.

Δήλωση Μαρίνας Νικολάου, βουλεύτριας ΑΚΕΛ, για το θάνατο 77χρονου στην Πόλη Χρυσοχούς

Πρώτα απ’ όλα να εκφράσω ειλικρινή συλλυπητήρια στη οικογένεια του εκλιπόντος.

Το τι έγινε πρέπει να διερευνηθεί άμεσα. Όμως το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΥπΥ πρέπει να σταματήσουν να παριστάνουν ότι δεν βλέπουν τι συμβαίνει. Έχουμε μπροστά μας το πέμπτο κύμα πανδημίας και τα δημόσια νοσηλευτήρια ακόμα πάσχουν από ανεπαρκή στελέχωση.

Τόσα χρόνια φωνάζουν στην Πάφο ότι δεν υπάρχουν ασθενοφόρα, αλλά ανταπόκριση μηδέν.

Τόσα χρόνια φωνάζουμε για στήριξη των δημοσίων νοσηλευτριών, επέκταση και υλικοτεχνική ενίσχυση τους, αλλά κυβέρνηση και ΟΚΥπΥ παριστάνουν ότι όλα είναι καλά καμωμένα. Ίσως να μην γνωρίζουν τι συμβαίνει στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Μια επίσκεψη εκεί, εκεί που δεκάδες περιμένουν στη σειρά, εκεί που δίνουν ραντεβού τρεις μήνες μετά, εκεί που εκατοντάδες απλοί άνθρωποι, εργαζόμενοι που πληρώνουν κάθε μήνα για να έχουν περίθαλψη αναμένουν, αναζητούν φάρμακα, γιατρούς, κλίνες, εξοπλισμό και δεν βρίσκουν, ίσως τους αλλάξει άποψη.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.