Θέα/ Ορίζοντας

The Art of Making – Φωτογραφίες του Γεώργιου Ν. Παπαροδίτη

Το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου παρουσιάζει την έκθεση “The Art of Making” μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2023. Σε αυτή την έκθεση ο φωτογράφος, ξυλουργός και αρχιτέκτονας Γεώργιος Ν. Παπαροδίτης παρουσιάζει 8 τεχνίτες και τεχνίτριες από τη Γερμανία και 12 από την Κύπρο μέσα από μια συλλογή φωτογραφιών και καταγραφές συνεντεύξεων.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου: «Η αφθονία βιομηχανικών προϊόντων και η άμεση διαθεσιμότητά τους συχνά μας κάνει να ξεχνάμε τους ανθρώπους και τις διαδικασίες εργασίας πίσω από τα αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Η συγκεκριμένη έκθεση επιδιώκει να αναδείξει την ομορφιά και τις διαδικασίες της χειροτεχνίας αλλά και να υπενθυμίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τεχνίτες και τεχνίτριες.

Ο Γεώργιος Ν. Παπαροδίτης είναι φωτογράφος, ξυλουργός και αρχιτέκτονας. Είναι Κύπριος και Γερμανός. Το θέμα της χειρτεχνίας τον γοητεύει και με αυτή την έκθεση επιθυμεί να αποτυπώσει το πάθος και την αφοσίωση που χαρακτηρίζει τους τεχνίτες και τις τεχνίτριες στη δουλειά τους. Σε διάστημα επτά μηνών επισκέφθηκε, φωτογράφισε και πήρε συνεντεύξεις από ξυλουργούς, μεταλλουργούς, κεραμίστες και κεραμίστριες, τορναδόρους, σαγματοποιούς, οργανοποιούς, ράφτες και ράφτριες και άλλους τεχνίτες και τεχνίτριες στη Γερμανία και στην Κύπρο. Οι φωτογραφίες και τα κείμενά του παρουσιάζουν τις μεθόδους εργασίας, τα εργαστήρια και τις ιστορίες αυτών των τεχνιτών και τεχνιτριών.»

Οι τεχνίτες και τεχνίτριες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι: Osman Altunoğlu, Benjamin Auer, Behice Sönmez Biran, Mehmet M Çoban, Δημήτρης Κωνσταντίνου, Martin Feser, Fabian Fischer, YenaHacışevki, Τζένη Μπάρμπα, Achim Neub, Tahsin Özler, Σουζάνα Πετρή, Dirk Schinker, Σωτήρης Σεβαστίδης, Σίμος Σιμάκης, TillmannSpäth, Norihiko Tsukinowa, Tatiana Vasilyeva, Mahmut Yağmur, Jochen Zimmermann.

Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου, Λευκωσία

Μέχρι 25 Φεβρουαρίου 2023

Τετάρτη-Παρασκευή, 14:00- 19:00

Σάββατο 11:30 π.μ.-14:00

Πληροφορίες: 22 674606, [email protected], www.goethe.de/kypros

cache 728x3000 Analog medium 1610711 5518356 5122022 4394836533588432 dsc 1252

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy