Παράθυρα/ Ορίζοντας

The Cockettes με το Buffer Fringe και το Queer Wave

Το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe προετοιμάζεται για την 9η του διοργάνωση και εξερευνά πιθανές καλλιτεχνικές αντιδράσεις στη φετινή του θεματική: Pockets (beyond). Η θεματική   στοχεύει να πυροδοτήσει ένα διάλογο για το ποια άτομα είναι ορατά, ποια είναι αόρατα, και γιατί. Ως μέρος αυτής της συζήτησης, το φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙΑ+ κινηματογράφου Queer Wave απαντά προτείνοντας την προβολή του ντοκιμαντέρ The Cockettes – γιορτάζοντας την 20η επέτειο του ντοκιμαντέρ, και την πρώτη προβολή του στην Κύπρο.

Ψυχαγωγικό και πολιτικό, το ντοκιμαντέρ The Cockettes (2002) παίρνει το όνομά του από τις θρυλικές Cockettes, ένα θεατρικό γκρουπ φανταχτερών, αβανγκάρντ, queer χίπις που δραστηριοποιήθηκαν στη δεκαετία του 1970 στο Σαν Φρανσίσκο. Με γκλίτερ, drag ενδυμασίες, πρωτοποριακές περφόρμανς, επαναστατική σεξουαλικότητα και πληθωρικό χάος δημιούργησαν μια έκρηξη πολιτιστικού πειραματισμού και καλλιτεχνικής εξωφρενικότητας.

Η Ελλάδα Ευαγγέλου, μέλος της Οργανωτικής και Δημιουργικής ομάδας του φετινού Buffer Fringe σημειώνει: «Το Buffer Fringe καλωσορίζει πειραματικούς καλλιτέχνες και τη δουλειά τους, μια διαδικασία την οποία αντιλαμβανόμαστε ως ένα εν εξελίξει διάλογο με την κοινότητα – από την Κύπρο και το εξωτερικό.  Βλέπουμε την παραστατική πειραματικότητα και ενθουσιασμό των θρυλικών The Cockettes ως κομμάτι αυτού του διαλόγου».

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Queer Wave Diego Armando Aparicio προσθέτει: «Πάνε 50 χρόνια από την δημιουργία του γκρουπ The Cockettes, και 20 χρόνια από την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ στο Sundance. Η queer προσέγγιση, στους χώρους που καταλαμβάνουμε και την τέχνη που δημιουργούμε, παραμένει σήμερα ζωτικής σημασίας. Η συνεργασία με το Buffer Fringe εντάσσεται στην προσπάθεια μας για παρουσία του Queer Wave πέραν από τις μέρες του φεστιβάλ μας, και για να αγκαλιάσει τους ντόπιους θεατές και καλλιτέχνες από διάφορους τομείς. Ο στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους ντόπιους queer καλλιτέχνες και να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς μας μαζί τους».

The Cockettes (2002, ΗΠΑ), των David Weissman και Bill Weber.
Διάλογοι: Αγγλικοί με αγγλικούς υπότιτλους

Σπίτι της Συνεργασίας, Λευκωσία

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, 20:00

Με τη συνοδεία μουσικής, κοκτέιλ και φαγητού.

www.bufferfringe.org/about

https://queerwave.com/Thecockettes Poster36553

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.