• Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Mε αφορμή / Ορίζοντας

 Τhe Reading στο 10 theYard.Residency

Με αφορμή τη δράση Τhe Reading που ανοίγει το πρόγραμμα του φετινού δέκατου theYard.Residency η Εβίτα Ιωάννου που έχει τη γενική επιμέλεια της δράσης μιλάει στον Ορίζοντα:

theYard.Residency Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοια προγράμματα, ειδικά στην Κύπρο. Σε μια χώρα όπου δεν υπάρχουν επαρκείς ευκαιρίες για νέους δημιουργούς, και τα άτομα που σσχολούνται με το θέατρο δεν ανακυκλώνονται αρκετά, το theYard.Residency  αποτελεί μια πλατφόρμα μέσω της οποίας οι νέοι καλλιτέχνες έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να εκφραστούν.

The Reading Η ιδέα για το The Reading προέκυψε μέσα από την ανάγκη μου να έχω ουσιώδεις καλλιτεχνικές συζητήσεις και διαλόγους. Σκοπός μας είναι να βρεθούμε στο χώρο του Ξυδάδικου, να διαβάσουμε, να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε ιδέες. Ίσως μέσα από αυτό δημιουργηθούν και νέες συνεργασίες!

Συντελεστές Ως συντελεστές επέλεξα και κάποια άτομα που δεν είναι απαραίτητα στον χώρο του θεάτρου αλλά έχουν γράψει ή επιλέξει πολύ ενδιαφέροντα κείμενα. Κείμενα θα διαβαστούν από τη Λουκία Πιερίδη, την Έλενα Καλλινίκου, τον Δημήτρη Χειμώνα, τη Γιολάντα Χριστοδούλου, την Ανδρούλα Καφά, τη Λευκή Σαββίδου, τον Φώτη Φωτίου, την Τερέζα Κλεοβούλου και την Εύη Παν. Την μουσική επιμέλεια θα έχει  Mohama Tajalof. Η σκηνή θα είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να έρθει και να μοιραστεί μαζί μας μια ιστορία.

Διαβάζοντας ένα κείμενο Για να πάρει ζωή, ένα κείμενο πρέπει να ακουστεί, να διαβαστεί. Όταν ακούς ένα κείμενο αλλάζουν τα πάντα: οι προθέσεις, οι χαρακτήρες… Η δημόσια ανάγνωση είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο για έναν συγγραφέα ή έναν σκηνοθέτη – αν δε διαβάσεις κάτι πολλές φορές δεν μπορείς να ξέρεις αν πραγματικά λειτουργεί. Μου έτυχε να διαβάζω ένα κείμενο ένα χρόνο πριν το ανεβάσω.

Ανατροφοδότηση Η ανατροφοδότηση (feedback) είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δημιουργίας. Εγώ προσωπικά αναζητώ συνεχώς ανατροφοδότηση από κοντινά μου άτομα. Δυστυχώς όμως δεν είναι όλοι ανοικτοί στην ανατροφοδότηση, κι επειδή θέλουμε να αποφεύγουμε τις παρεξηγήσεις στον χώρο μας πολλές φορές καταλήγουμε να χαϊδεύουμε ο ένας τα αυτιά του άλλου αντί να κάνουμε εποικοδομητικούς καλλιτεχνικούς διαλόγους .

Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός 

8 Μαρτίου στις 19:30

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.