Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»: «Μου λές Αλήθεια;»


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Μια σύγχρονη γαλλική κωμωδία που για πρώτη φορά θα ανεβεί στην Κύπρο προτείνει για εναρκτήριο έργο της η Κύρια Σκηνή του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» – Την κωμωδία LA VERITE (ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ; – σε ελεύθερη μετάφραση στα Ελληνικά) του σημαντικότερου εκπρόσωπου της σύγχρονης γαλλικής κωμωδίας FLORIAN ZELLER.

Ο συγγραφέας:

Ο Florian Zeller, Γάλλος θεατρικός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος, γεννήθηκε στο Παρίσι το 1979. Θεωρείται ως ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της σύγχρονης γαλλικής κωμωδίας και η δύναμη του λόγου του συγκρίνεται με εκείνη του μεγάλου Πίντερ! Γνωστά του έργα, που ανεβάστηκαν στην πατρίδα του και σε δεκάδες άλλες χώρες με τεράστια επιτυχία, είναι: «Ο Άλλος», «Αν πέθαινες», «Σε περιμένει», «Η μητέρα». Το έργο «Μου λες αλήθεια;» παρουσιάστηκε πέρσι από τον θίασο του Σπύρου Παπαδόπουλου, στην Αθήνα και αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά γεγονότα της χρονιάς.

Το έργο:

Θέμα του τα όρια της αλήθειας και του ψέματος. Υπάρχουν πραγματικά όρια; Ξέρουμε πραγματικά πότε ο άνθρωπος φτάνει και αγγίζει αυτά τα όρια;

Οι παλιοί Κυνικοί φιλόσοφοι έλεγαν πως το μόνο ψέμα που συγχωρείται είναι αυτό που σχετίζεται με τα ερωτικά θέματα! Δεν είναι ακραιφνές ψέμα, αλλά μια στρατηγική του έρωτα, με εκατοντάδες τακτικές επίθεσης, παραπλάνησης, υπεκφυγής, προσποίησης κτλ. κτλ. Το έργο του Φλοριάν Ζελλέρ πραγματικά αποθεώνει το ερωτικό ψέμα!

Ο κεντρικός ήρωας, ένας μπερμπάντης, πετυχημένος στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή, τα φτιάχνει με την όμορφη γυναίκα του καλύτερου του φίλου. Η ζωή του είναι μόνιμα μοιρασμένη ανάμεσα στη σύζυγο του και στην ερωμένη του. Οργανώνει καθημερινά μια πραγματική βιομηχανία ψεμάτων για να επιβιώσει μέσα στις μπερδεμένες σχέσεις του. Αγχώνεται, υποφέρει, στήνει συνέχεια τρικλοποδιές στον ίδιο τον εαυτό του. Η ζωή του μετατρέπεται τελικά σε εφιάλτη.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου
Σκηνοθεσία: Χρίστος Ζάνος
Σκηνικά/Κοστούμια: Μαρίζα Παρτζίλη
Ηθοποιοί: Σοφοκλής Κασκαούνιας, Μόνικα Μελέκη, Σπύρος Γεωργίου, Πέννυ Φοινίρη

Πρεμιέρα: Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 – ώρα 8.30 μ.μ.
Τακτικές παραστάσεις: κάθε Σάββατο – ώρα 8.30 μ.μ. και κάθε Κυριακή – 6.30 μ.μ. στο Παττίχειο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ».

Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 24652800/1 – 99490102
Μέγας θεσμικός Χορηγός: ΘΟΚ
Χορηγοί: Δήμος Λάρνακας, ΑΗΚ
Χορηγός Επικοινωνίας: ΡΙΚ

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.