Θέατρο στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας – Τρεις ξεχωριστές παραστάσεις

 

Ένα έργο φτιαγμένο για παιδιά αλλά και μεγάλους, μία γνωστή και από τον κινηματογράφο ιστορία αγάπης και ένα σύγχρονο βραβευμένο έργο από την Αυστραλία θα κάνουν πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας τις επόμενες ημέρες. Ο Κώστας Σιλβέστρος σκηνοθετεί την ιστορία του Σταύρου Σταύρου, «STILL! Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο», σε μουσική του καταξιωμένου Έλληνα συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου, η Λέα Μαλένη, 20 χρόνια μετά, από τη θέση της σκηνοθέτριας αυτή τη φορά και όχι της πρωταγωνίστριας, βρίσκεται στο πηδάλιο της νέας παραγωγής της Κεντρικής Σκηνής της ΕΘΑΛ, «Παιδιά ενός κατώτερου Θεού» του Μαρκ Μέντοφ, και ο Πάρις Ερωτοκρίτου επιστρέφει τρία χρόνια μετά με το βραβευμένο έργο του Αυστραλού θεατρικού συγγραφέα Tom Holloway, «Red Sky Morning».

«STILL! Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο», Κυρ. 21/11., 17:00: Μπορεί άραγε ένα άγαλμα κι ένα κορίτσι να γίνουν φίλοι παντοτινοί και να γυρίσουν μαζί τον κόσμο; Ο σκηνοθέτης Κώστας Σιλβέστρος και ο χορογράφος Παναγιώτης Τοφή παρασύρονται από την ιστορία που επινόησε ο στιχουργός Σταύρος Σταύρου και με όχημά τους την πρωτότυπη μουσική του κορυφαίου Έλληνα πιανίστα και συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου δημιουργούν μια πανδαισία μουσικών, εικόνων και χρωμάτων.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei«Παιδιά ενός κατώτερου Θεού» του Μαρκ Μέντοφ, Πέμ., 25/11, 20:30: H Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ κάνει πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας με το βραβευμένο έργο του Μαρκ Μέντοφ, «Παιδιά ενός κατώτερου Θεού». Η Λέα Μαλένη, 20 χρόνια μετά, επιστρέφει με το συγκεκριμένο έργο, αυτή τη φορά όχι ως πρωταγωνίστρια αλλά ως σκηνοθέτης, δίνοντας τη δική της ξεχωριστή ματιά στο έργο του Μέντοφ. Το βραβευμένο με Tony έργο, 42 χρόνια μετά το πρώτο του θεατρικό ανέβασμα και 35 μετά τη σαρωτική επιτυχή μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη, εξακολουθεί να συγκινεί.

«Red Sky Morning» του Tom Holloway, Kυριακή 28/11, 20.30: Ο Πάρις Ερωτοκρίτου σκηνοθετεί το βραβευμένο θεατρικό έργο του Αυστραλού συγγραφέα Tom Holloway “Red Sky Morning” (2009), σε παγκύπρια και πανελλήνια πρώτη. Η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από τρία μέλη μίας οικογένειας. Μια γυναίκα. Ένας άντρας. Ένα κορίτσι. Κατά τη διάρκεια μιας μόνο ημέρας, αυτές οι τρεις φωνές από μια οικογένεια αλληλεπιδρούν για να διηγηθούν μια ιστορία απομόνωσης.

 

 

«STILL! Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο»
Ο σκηνοθέτης Κώστας Σιλβέστρος και ο χορογράφος Παναγιώτης Τοφή παρασύρονται από την ιστορία που επινόησε ο στιχουργός Σταύρος Σταύρου και με όχημά τους την πρωτότυπη μουσική του κορυφαίου Έλληνα πιανίστα και συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου δημιουργούν μια πανδαισία μουσικών, εικόνων και χρωμάτων.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.