Δεν θέλετε να συνεχίσει ο Αναστασιάδης; Ψηφίστε Μαυρογιάννη

Του Γιάννη Κακαρή

 

Βρισκόμαστε μια εβδομάδα πριν να ανοίξουν οι κάλπες για τις Προεδρικές και κάποιοι υποψήφιοι θεώρησαν ότι είναι ηθικό να προσπαθούν να εξαγοράσουν τις ψήφους του λαού με λαϊκίστικες εξαγγελίες.

Πριν μερικές μέρες ο Αβέρωφ Νεοφύτου κατέθεσε δημόσια την πρότασή του για αλλαγή του τρόπου φορολόγησης, αναφέροντας πως πρέπει να γίνεται οικογενειακά και όχι ατομικά. Κάτι που ακούγεται όμορφα στ’ αυτιά του κόσμου, ωστόσο αυτό που θέλει να κάνει, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να αυξήσει τις φοροαπαλλαγές για τα στελέχη των μεγάλων επιχειρήσεων. Την ίδια ώρα, οι μισές οικογένειες στην Κύπρο έχουν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο εισόδημα. Γι’ αυτούς το όφελος θα είναι μηδέν.

Προχθές ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξήγγειλε ότι θα δίνει €350 σε κάθε έναν που θα κλείνει τα 18 έτη ζωής. Τόσο φτηνά εκτιμά την ανθρώπινη ζωή, την ανθρώπινη συνείδηση και την ψήφο του κόσμου. Αλήθεια, προτίθεται να κάνει κάτι για να βοηθήσει έμπρακτα τη νεολαία; Θα προωθήσει πολιτικές που να δίνουν απάντηση στο στεγαστικό πρόβλημα, που να μειώνουν την υπερεκμετάλλευση από την εργοδοσία, που να συγκρατούν τις αχαλίνωτες ορέξεις των τραπεζών;

Στον αντίποδα βρίσκεται η υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη, που δεν λαϊκίζει και δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια προκειμένου να αλιεύσει ψήφους.

Πόσο πιο ξεκάθαρο μπορεί να γίνει ότι τόσο ο Νίκος Χριστοδουλίδης όσο και ο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι σάρκα από τη σάρκα του Συναγερμού και ότι θα συνεχίσουν κατά γράμμα τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων, με σκιώδη Πρόεδρο τον Νίκο Αναστασιάδη;

Από τη μία είναι κοινώς γνωστό ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο εκλεκτός του Προέδρου Αναστασιάδη. Ο ίδιος ο Ν. Χριστοδουλίδης, που στηρίζεται από το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, τη ΔΗΠΑ και τους Κυνηγούς, είχε δηλώσει ότι στην κυβέρνησή του θα βρίσκεται και ο ΔΗΣΥ, ενώ δεν αποκλείει και τη συνεργασία με το ΕΛΑΜ. Επίσης, δήλωσε πολλάκις ότι ήταν καλό το πρόγραμμα των «χρυσών» διαβατηρίων, ενώ σε μια σειρά από θέματα αρνείται να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για να μην πληγώσει όλους αυτούς που τον στηρίζουν. Αλήθεια, πώς θα «πιλοτάρει» το κράτος;

Από την άλλη, προχθές ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε το εξής: «Θέλετε να συνεχίσει ο Αναστασιάδης; Ψηφίστε Αβέρωφ Νεοφύτου». Προφανώς επιδιώκει να περάσουν και οι δύο, προκειμένου να μην έχει άγχος για τον δεύτερο γύρο.

Αυτοί θα είναι οι συνεχιστές του Προέδρου που «ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του Μεταξά, έστω και αν αυτές ήταν αλλοδαπές», που είπε στους δημοσιογράφους «για να μη σας πάρει ο δαίμονας» και αποκάλεσε «μηδενικά» τους αριστερούς.

Αν λοιπόν θέλουμε να αλλάξει κάτι επιτέλους σε αυτόν τον τόπο, η μόνη επιλογή είναι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Ένας άνθρωπος προοδευτικός, τίμιος, ειλικρινής και ηθικός.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.