«Θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο στο Εμπορικό Κέντρο της Λάρνακας»

Μηνύματα αποφασιστικότητας και αισιοδοξίας από τον νέο πρόεδρο του Συνδέσμου Καταστηματαρχών

 

Μηνύματα αποφασιστικότητας και αισιοδοξίας για το μέλλον του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας έστειλε ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Καταστηματαρχών. Ο Δημήτρης Δημητρίου ανέλαβε την προεδρία του Συνδέσμου μετά το θάνατο του Άκη Σταύρου και σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό περιοδικό Skala Times θέλησε να τονίσει ότι κανείς δεν πρόκειται να τα παρατήσει. Μετά το αρχικό σοκ από τη λειτουργία του Metropolis Mall και την αναπόφευκτη μετακίνηση αγοραστών από τα μικρομεσαία καταστήματα προς το Mall, οι καταστηματάρχες του ιστορικού εμπορικού κέντρου της Λάρνακας προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους.

Ο Δημήτρης Δημητρίου, με παρουσία 31 χρόνων στην καρδιά του παζαριού της πόλης του Ζήνωνα, υπογράμμισε ότι ο Σύνδεσμος θα κάνει το παν για να αναζωογονηθεί το κέντρο προαναγγέλλοντας διάφορες δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Ήδη, οι καταστηματάρχες έχουν οργανωθεί υπό την ηλεκτρονική σκέπη της σελίδας Larnaca Down Town μέσω της οποίας προβάλλουν τη δράση τους μέσω των εξαιρετικά δημοφιλών κοινωνικών δικτύων, αλλά δεν θα περιοριστούν εκεί. “Η σελίδα μας είναι με το όνομα Larnaca Down Town και είναι όλα τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, εστιατόρια και καφετέριες. Σκοπός μας είναι η αναζωογόνηση του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου της Λάρνακας. Σε συνδυασμό με τα έργα που κάνει ο Δήμος Λάρνακας, να συμβάλουμε κι εμείς στη ζωή και αναζωογόνηση του κέντρου. Θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο κάτω στο Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο”, ανέφερε ο κ. Δημητρίου ο οποίος κάλεσε τις επιχειρήσεις εστίασης να ενώσουν δυνάμεις με τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης. “Θέλουμε να εμπλακούν και οι χώροι εστίασης και όσοι βρίσκονται στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης μας και νιώθουν ότι επηρεάζονται από διαφόρους παράγοντες (πανδημία, κρίσεις κ.τ.λ.) και θέλουν να ενώσουν τη γροθιά τους μαζί μας, για καλύτερες μέρες για το Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο της Λάρνακας”, σημείωσε.

33F6363A6A8266Ae8C0A6508D20C4Abc A 1

Ερωτηθείς για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών, αναφέρθηκε στην εκδήλωση συλλογής τροφίμων για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου που διοργανώθηκε χθες Σάββατο και αφιερώθηκε στη μνήμη του αείμνηστου Άκη Σταύρου.

Ακολουθεί αύριο Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου άλλη δραστηριότητα κατά την οποία ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών, σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας, θα παρέχει δωρεάν στάθμευση σε όλο το εμπορικό κέντρο και ο Σύνδεσμος θα αναλάβει να στολίσει με κόκκινα μπαλόνια τα παρκόμετρα, αλλά και σημεία μέσα στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου.

“Ξεκινάμε με αυτές τις δύο εκδηλώσεις και θα συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις. Ο σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση των συναδέλφων. Πρέπει όλοι μαζί να ενωθούμε και να παλέψουμε ως μια γροθιά για την αναζωογόνηση του ιστορικού εμπορικού κέντρου. Θέλω να πω ότι δεν είναι όλα μαύρα. Ή τελοσπάντων δεν πρέπει να τα βλέπουμε όλα μαύρα. Ο κορονοϊός κάποια στιγμή θα φύγει, γίνονται σημαντικά έργα στη Λάρνακα, η μικρή μας πόλη είναι πανέμορφη και έχει εκατοντάδες λόγους ο καθένας να την επισκεφτεί”, είπε ο Δ. Δημητρίου επιλέγοντας την οδό της αισιοδοξίας αντί της μεμψιμοιρίας. “Σε αντίθεση με κάποια δημοσιεύματα, το εμπορικό κέντρο της Λάρνακας δεν πεθαίνει. Ναι, υπάρχουν αρκετά καταστήματα -ειδικα στην Ερμού- που είναι άδεια προς ενοικίαση, μιλάμε για καταστήματα που είναι άδεια προς ενοικίαση τα τελευταία 4-5 χρόνια λόγω των υψηλών ενοικίων επειδή οι ιδιοκτήτες -και είναι δικαίωμα τους φυσικά- αρνούνται να τα ενοικιάσουν με χαμηλότερο ενοίκιο. Η αλήθεια είναι πως ναι κλείνουν καταστήματα, αλλά επίσης ανοίγουν καταστήματα. Εδώ στη Ζήνωνος Κιτιέως, 3 καταστήματα τα οποία ήταν άδεια έχουν ενοικιαστεί”, συμπλήρωσε.

Δήλωσε επίσης ικανοποιημένος από τη συνεργασία με τον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα και τον Δήμο Λάρνακας πιστώνοντάς τους τις καλύτερες προθέσεις να βοηθήσουν τα καταστήματα του κέντρου. “Το ιστορικό εμπορικό κέντρο της Λάρνακας έχει άπειρες επιλογές καταστημάτων. Εμείς θέλουμε όλους τους καταστηματάρχες μαζί μας για να προσπαθήσουμε για το καλύτερο”, διεμήνυσε.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.