Δεν θέλουμε συνεχιστές ούτε τον Αβέρωφ ούτε τον Χριστοδουλίδη

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Η δεξιά και ακροδεξιά παράταξη, που εκπροσωπεί και εκπροσωπείται από το ΔΗΣΥ και η οποία έχει ως συνεχιστές τους κ.κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη, ό,τι είχε να δώσει το έδωσε στα δέκα συνεχή χρόνια που κυβερνά.

Οι όποιες προεκλογικές διαφοροποιήσεις από τους δύο συναγερμικούς υποψηφίους δεν είναι ειλικρινείς και δεν πρέπει να ξεγελούν το εκλογικό σώμα. Αλίμονο στον τόπο και στο λαό μας να επιτρέψουμε άλλα πέντε χρόνια διακυβέρνησης ΔΗΣΥ, είτε με Αβέρωφ είτε με Χριστοδουλίδη, με «μαέστρο» τον απερχόμενο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τον οποίο και οι δύο συναγερμικοί υποψήφιοι θαυμάζουν και επαινούν και τον θέλουν για συμβουλάτορά τους!

Τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ, στην οποία οι κ.κ. Αβέρωφ και Χριστοδουλίδης συμμετείχαν και είχαν άποψη και λόγο στις αποφάσεις, τα ζούμε στο πετσί μας. 154.000 Κύπριοι κινδυνεύουν από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό. Είναι συμπολίτες μας που διαμένουν σε νοικοκυριά, τα οποία έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας. Μεγαλύτερος είναι επίσης ο αριθμός των νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς και δάνεια. Μεγαλώνει περισσότερο το χάσμα των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων, με τον δείκτη της ανισότητας να ανεβαίνει στο 30%.

Η απερχόμενη κυβέρνηση αφήνει πίσω της ως κληρονομιά και τον δείκτη της ακρίβειας, με τον πληθωρισμό να σπάζει ρεκόρ – 10,6%. Οι αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών αδειάζουν τις τσέπες μας, ιδιαίτερα στους τομείς της σίτισης, στέγασης και ενέργειας.

Το δικαίωμα της στέγης επί διακυβέρνησης ΔΗΣΥ έχει μετατραπεί σε πολυτέλεια! Έχουν καταργήσει και έχουν κουτσουρέψει στεγαστικά προγράμματα για πρόσφυγες και αυτόχθονες.

Κραυγή αγωνίας και από τους καταστηματάρχες, με χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βρίσκονται στον αναπνευστήρα ή να έχουν βάλει λουκέτο λόγω των δυσβάστακτων υψηλών λειτουργικών εξόδων και απουσίας στήριξης από το κράτος. Οι κυβερνώντες αδιαφορούν και τα προβλήματα διογκώνονται.

Η μόνη διέξοδος είναι η αλλαγή διακυβέρνησης με νέες, προοδευτικές προτάσεις και πολιτικές. Προοδευτικό πρόγραμμα, το οποίο θα έχει στο επίκεντρό του τον απλό άνθρωπο, τα φτωχά και μεσαία στρώματα του λαού μας.

Η προοδευτική αλλαγή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη, για έναν καινούργιο δρόμο ο οποίος θα δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στο λαό και στον τόπο μας. Σε χέρι μας είναι να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση…

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy