Θέλουν λιμουζίνες για το πήγαινε έλα – Νομοσχέδιο από το ΥΠΟΙΚ για 21 υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους

Χρήση της υπηρεσιακής λιμουζίνας και εκτός των ωρών εργασίας τους θέλουν οι γενικοί διευθυντές των υπουργείων και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Μάλιστα το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή για διεύρυνση των κανονισμών, ώστε οι πιο πάνω αξιωματούχοι να έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν τις υπηρεσιακές λιμουζίνες για το πήγαινε έλα από το σπίτι τους στη δουλεία, καθώς και τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα, όταν πρέπει να μετακινηθούν για υπηρεσιακούς λόγους.

Το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο παρουσιάστηκε χθες στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής από τον νέο Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Παντελή, αφορά συνολικά 21 υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους. Πρόκειται για τον πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, τους Γενικούς Διευθυντές της Βουλής, των Υπουργείων, των Υφυπουργείων και της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, τον Αρχιπρωτοκολλητή, τον Γενικό Λογιστή, τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Επίτροπο Προεδρίας και τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρία παρευρέθηκε και εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο οποίος τάχθηκε ενάντια στην πιο πάνω ρύθμιση. Ανέφερε επίσης ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις, που είναι αναγκαία η χρήση της υπηρεσιακής λιμουζίνας, υπάρχει η δυνατότητα να εκδίδεται ειδικό διατακτικό. Ανέφερε επίσης ότι σε περίπτωση που η Βουλή προχωρήσει στην ψήφιση των κανονισμών, θα πρέπει τουλάχιστον να εγκατασταθούν GPS στα οχήματα, ώστε να υπάρχει έλεγχος ότι χρησιμοποιούνται μόνο για υπηρεσιακούς σκοπούς.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.